Lifestyle

Dit zijn de leukste kerstmarkten en activiteiten die nog doorgaan in Nederland

Dit zijn de leukste kerstmarkten en activiteiten die nog doorgaan in Nederland

Na de laatste coronamaatregelen is er helaas veel afgelast en dat terwijl kerst voor de deur staat. Veel kerstmarkten en activiteiten zullen daarom helaas niet doorgaan, maar gelukkig is niet alles afgelast. Wij hebben de leukste kerstmarkten en activiteiten uitgezocht die nog wél doorgaan. Zo kun je toch nog genieten van de gezellige kersttijd. 

Kerstmarkt Maastricht 

Zin om een gezellige kerstmarkt te bezoeken? Met een aantal aanpassingen zal de kerstmarkt in Maastricht dit jaar toch plaatsvinden. Van 2 t/m 31 december 2021 vind je op het Vrijthof een grote overdekte schaatsbaan, een reuzenrad en leuke traditionele activiteiten. Voor de kinderen is er ook nog een overdekte reuzenglijbaan en een draaimolen. De kerstmarkt staat helemaal in teken van 'Magisch Maastricht' en is op diverse locaties te vinden in de stad. Ook voor kerstshoppen en heerlijke lekkernijen zit je hier helemaal goed. Hier is dus zeker voor iedereen wat te doen!

Amsterdam Light Festival

Als je een grote fan bent van lichtjes, dan is het Amsterdam Light Festival zeker een bezoekje waard! In de periode van 2 december 2021 t/m 23 januari 2022 is Amsterdam prachtig verlicht. Onze hoofdstad zal je in deze periode dan ook voorzien van een gezellige sfeer rond de feestdagen. Het leukste is om de speciale verlichting - het zijn ware kunstwerken - te bekijken met een rondvaartboot. De installaties zijn namelijk vooral rond de grachten te vinden maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om te voet te genieten van de lichtjes. Dit jaar is de 10e editie van het lichtfestival, dus extra leuk om een kijkje te nemen!

Kerststad Valkenburg

Nog een kerstmarkt die dit jaar doorgaat, onder voorwaarde van een aantal aanpassingen, is de welbekende 'kerststad' in Valkenburg. Hier kun je genieten van gezellige lichtjes, muziek en allerlei lekkers. Het leuke aan deze kerstmarkt is dat deze zich voor een deel ondergronds bevindt, in de mergelgrotten. Hier staan leuke kraampjes, wordt het kerstverhaal verteld en vind je meterslange miniatuurdorpjes. Super leuk om een keer te zien! Je kunt kerststad Valkenburg bezoeken van 12 november 2021 t/m 9 januari 2022.

Het Amsterdamse Winterparadijs

Het Amsterdamse Winterparadijs is het perfecte uitje voor het hele gezin! Van 19 december 2021 t/m 3 januari 2022 wordt de RAI Amsterdam binnen en buiten omgetoverd tot een echt winterwonderland. Ga gezellig een rondje schaatsen op de binnen- of buitenschaatsbaan en geniet ondertussen van de vele lichtjes. Tijdens het winterfeest kun je ook nog genieten van verschillende Nederlandse artiesten die een leuk kerstoptreden geven. In het Winterparadijs vind je ook nog een reuzenrad, een zweefmolen en een tube slide gemaakt van echte sneeuw. Kortom, vermaak voor jong en oud!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top