Interior

Zo krijgt jouw badkamer die hotel chic look

Zo krijgt jouw badkamer die hotel chic look

Eén van de leukste dingen aan het verblijven in een mooi hotel, is de luxe badkamer. Alles ziet er netjes en georganiseerd uit én is anders dan doorsnee - dat is de droombadkamer van iedereen, toch? Het is zeker mogelijk om het luxe hotel gevoel naar jouw eigen badkamer te brengen en dit hoeft helemaal niet duur te zijn. Door een aantal aanpassingen in je badkamer kan de hele sfeer al veranderd worden.

Benieuwd naar wat deze aanpassingen zijn? Wij geven een aantal tips om jouw eigen badkamer een hotel chic make over te geven. 

Mooie afwerkingen

Als je kijkt naar een badkamer in een hotel zie je vaak mooie materialen en een goede afwerking, dit is wat de echte luxe uitstraling geeft. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een mooie goude kraan, een marmeren wastafel en een regendouche. Maar er zijn genoeg andere accessoires die je badkamer ook die luxe uitstraling kunnen geven en dit hoeft helemaal niet duur te zijn. Door te kiezen voor een mooie spiegel, lamp of iets kleins als een mooie zeeppomp, kan het verschil al gemaakt zijn. Het is vooral belangrijk dat je rekening houdt met de juiste stijl. 


Grote spiegel bij Hm.com


Marmeren zeepdispenser bij hm.com


Lucide Carlyn Plaffonière Badkamer bij bol.com

Opruimen

Voor een mooie uitstraling in een badkamer is het belangrijk dat er zo min mogelijk zichtbaar is. Zorg er dus voor dat alle flesjes en dergelijke van de wastafel af zijn - alleen een paar mooie mogen tentoongesteld worden - en dat eventuele kastjes zo veel mogelijk gesloten zijn. Als je binnenkomt en overal spullen ziet staan, zal dit namelijk al gelijk zorgen voor een rommelige badkamer en dit wil je juist niet. Handoeken worden in een hotel vaak mooi straks opgevouwen of opgerold. Voor deze handoeken is het dan ook fijn om een mooie opbergplek te hebben. Denk bijvoorbeeld aan een fraai rek voor je handdoeken en kies voor een mooie afgesloten wasmand. Zorg er in ieder geval voor dat handoeken netjes opgeruimd worden na een douchebeurt om nog meer het luxe van een hotel te ervaren. 


TLF Interieurs handoekenrek bij bol.com


Zelfklevende wandhaken bij bol.com

Gun jezelf luxe

Om jezelf het echte luxe hotelgevoel te geven, is het van belang dat je de luxe ook echt zelf naar de badkamer brengt. Maak gebruik van een mooie badjas, zoals we die ook altijd in hotels krijgen. Zorg voor een lekker geurtje in de badkamer, door bijvoorbeeld een aroma diffuser of geurstokjes neer te zetten en - niet te vergeten - koop een paar heerlijk zachte en grote handdoeken. Zo breng jij de luxe van een hotel naar je eigen badkamer!


Fleece Ochtendjas bij hm.com


Geurstokjes bij hm.com


Luxe Badtextiel Hotel Kwaliteit bij bol.com

Beeld: Hotel Sanders Copenhagen
Deel dit artikel
Back to top