Lifestyle

Abonnement mét of zonder telefoon: sta hier even bij stil

Abonnement mét of zonder telefoon: sta hier even bij stil

Er is niets zo persoonlijk als de keuze voor een nieuwe smartphone. Waar de één kiest voor een basic model met alleen de hoognodige apps, kiest de ander liever voor de allernieuwste iPhone in een oogverblindende kleur met drie camera’s. Dat ook smartphones meedoen met trends is algemeen bekend. We gingen immers van de kleine trendy Nokia naar de BlackBerry met een toetsenbordje en de populaire Samsung Galaxy S II.

Maar trends veranderen continu en zijn afhankelijk van de wensen van de gebruikers. Ook zijn er natuurlijk oude trends waar nieuw leven in wordt geblazen. Eén daarvan is terug naar de basis alleen dan met een moderne draai: de verbeterde prepaid. Het voornaamste doel? Af van de abonnementen waar een mobiel aan vast zit (en daarmee hoogstwaarschijnlijk ook een BKR registratie).

Wat willen we?

De huidige gebruikers van smartphones willen graag veel foto’s en filmpjes maken voor social media. Ze kiezen daarom graag voor een goede smartphone met uitstekende camera’s zoals de iPhone 12. Ook de snelheid om filmpjes en foto’s te downloaden is aan de nieuwste trends onderhevig. Waarom zou je kiezen voor 4G als 5G ook al mogelijk is? En wat denk je van opladen met een magneet of de keuze voor een Magsafe hoesje voor je creditcards? We kunnen steeds meer, maar we willen ook steeds meer. Bellen, internet en tv wordt daarom ook vaak gecombineerd in een abonnement.

Vrijheid, blijheid, duurzaamheid

Flexibiliteit heeft nog nooit zo’n grote rol gespeeld in ons leven als in de huidige tijd. We kunnen nu jobhoppen, flexwerken en thuiswerken in binnen- of buitenland. Ook voor mobiele abonnementen zijn we flexibeler geworden: prepaid, abonnementen met mobiel en abonnementen zonder mobiel. Voor het laatste zijn er zogenaamde ‘refurbished’ modellen op de markt gekomen. Dit zijn tweedehands mobieltjes die gereviseerd en daardoor zo goed als nieuw zijn. Vooral vanwege het hergebruiken en dus duurzaamheid is dit een nieuwe trend in mobiel gebruik. Blijheid én duurzaamheid. Het daarmee gepaarde enorme aanbod van verschillende sim only abonnementen zorgt ook nog voor flexibiliteit.

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top