Lifestyle

Dit zijn de 5 red flags op dating apps

Dit zijn de 5 red flags op dating apps

Een dating app is dé manier om makkelijk mensen te ontmoeten. Vanuit je luie stoel kun je op je gemak je potentiële toekomstige partner links of rechts swipen. Helaas heeft niet iedereen goede intenties op dating apps zoals Tinder en Happn.

Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten. Sommige red flags zie je al direct voordat je iemand swipet; andere laten zich pas zien tijdens een gesprek. Bij deze vijf punten moeten de alarmbellen gaan rinkelen. Time to get out of there!

1. Een leeg profiel

Misschien weet iemand gewoonweg niet wat hij of zij moet zeggen, of heeft diegene er nog geen tijd voor gehad. Deze red flag geldt dus niet áltijd, maar het is wel een goede indicatie. Een leeg profiel vertelt je – letterlijk – helemaal niets over iemand. Je kunt natuurlijk iemand het voordeel van de twijfel gunnen, zeker als je je aangetrokken voelt. Swipe je toch de goede kant op en moet je alle informatie alsnog uit je match trekken? Dan is het tijd om te unmatchen, want daar kun je niets mee.

2. Iemands profiel staat vol met verwachtingen

Een profiel dat volstaat met dingen waar jij wel en niet aan moet voldoen. Bij het idee horen de kriebels al over je rug te lopen. Je moet dit zijn, je mag niet dat zijn. Jij bent gewoon jezelf, take it or leave it. Natuurlijk kan het zijn dat je op bepaalde karaktereigenschappen valt, maar die eigenschappen als eisen in je profiel zetten? Dat is echt een no go.

3. Je match toont geen interesse in jou

Niemand heeft iets aan een eenzijdig gesprek. Het is wel de bedoeling dat jullie allebei interesse tonen, in zowel het gesprek als in elkaar. Ben jij degene die steeds de vragen stelt? En komt je match hooguit met de vraag: ‘En jij dan?’ Dan zit er niet veel hoop in. Oké, appen is niet voor iedereen weggelegd, maar je downloadt een dating app met een bepaald doel. Een beetje initiatief tonen mag wel.

4. Je match wil niet afspreken voor een date

De kat uit de boom kijken is heel normaal, zeker op een dating app. Je kent elkaar immers niet en je wilt toch een beetje voelen of de vibe er is. Dat is prima, als die date er maar wel van komt. Lijkt je match geïnteresseerd te zijn, maar houdt hij of zij continu de boot af? Major red flag alert. Iemand kan verlegen of terughoudend zijn, maar je wilt niet aan het lijntje worden gehouden. Daarvoor zit je ook niet op een dating app.

5. Of je match wil juist direct afspreken

Misschien een beetje tegenstrijdig met nummer vier, maar toch moet je hierop letten. Hebben jullie amper een ‘hallo’ uitgewisseld en stelt je match direct voor om af te spreken? Vraag jezelf dan af of je dat wel wilt. Je hoeft niet af te spreken met de eerste en de beste match. Zoals we net al zeiden: je wilt toch wel voelen of die vibe er is, of jullie een beetje met elkaar klikken. Je vraagt een random persoon op straat ook niet direct mee op date, toch? Precies.

Beeld: Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top