Lifestyle

Op zoek naar een goedkoop telefoonabonnement? Zo vind je het beste voor jou

Op zoek naar een goedkoop telefoonabonnement? Zo vind je het beste voor jou

In de wereld van de mobiele telefonie is de afgelopen jaren een hoop veranderd. Terwijl de kosten voor een 'gratis' toestel vroeger werden verborgen in het abonnement, is het nu bijvoorbeeld helemaal duidelijk dat je een mobieltje gewoon op afbetaling krijgt. 

Het kiezen van een telefoonabonnement is nog steeds wel een klusje want er zijn een hoop dingen waar je op moet letten en dan heb je ook nog eens te maken met verschillende providers met een uiteenlopend aanbod. Wij helpen je graag om tot een juiste beslissing te komen voor het beste én goedkoopste telefoonabonnement voor jou. 

1. Kijk naar je behoeftes

Ben jij een doorgewinterde beller of juist iemand die de hele dag bezig is met Instagram? Dit heeft invloed op jouw behoeftes als het aankomt op mobiele abonnementen. Als je op dit moment al een abonnement hebt, kun je vaak toegang krijgen tot jouw gebruikersdata. Kijk eens waar jij het meeste behoefte aan hebt. Hoeveel belminuten per maand heb je nodig en wat is een verstandige databundel om te nemen?

2. Normaal bellen versus via internet bellen

Als jij veel geld kwijt bent aan belminuten, is het slim om je eens af te vragen of het niet handiger is om via internet te gaan bellen. De kans is groot dat de kosten voor jouw telefoonabonnement hierdoor omlaag kunnen. 

3. Ongelimiteerd data

Ben jij echt een grootverbruiker als het op data aankomt en heb je vaak geen WiFi punt in de buurt? Weet dan dat er verschillende providers zijn die ongelimiteerde databundels aanbieden. Op deze manier hoef jij je nooit zorgen te maken over de hoeveelheid YouTube filmpjes die jij bekijkt, je echt even op je Insta gebruik moet gaan letten en of jij je Netflix verslaving onderweg aan banden moet leggen. 

4. Mobiele telefoon

Wanneer je een nieuw abonnement gaat afsluiten, is het handig om je huidige mobiele telefoon eens onder de loep te nemen. Voldoet deze nog aan je wensen of is het ding aan vervanging toe? Het moment dat jij een nieuw abonnement afsluit kan handig samenlopen met de aanschaf van een eventueel nieuw toestel omdat je dan twee vliegen in één klap slaat. Het is natuurlijk mooi als je de telefoon in één keer zelf kunt bekostigen maar het is vaak ook mogelijk - zoals we eerder al benoemden - om dit in de vorm van een maandelijkse afbetaling te doen bij jouw provider. 

5. Overige mogelijkheden

Naast de belangrijke bovengenoemde punten is het handig om te kijken wat verder de mogelijkheid is bij de providers. Kun jij je abonnement bijvoorbeeld naar beneden aanpassen? Wat is de looptijd van het abonnement? Hoe zit het met opzeggen? Heb je bepaalde bundels die muziekverbruik specifiek dekken? Er zijn nog heel wat dingen om je in te verdiepen om tot de juiste keuze te komen. 

Beeld: Photo by freestocks on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top