Interior

5 manieren om jouw woonkamer een update te geven met een klein budget

5 manieren om jouw woonkamer een update te geven met een klein budget

We hebben nog nooit zoveel tijd doorgebracht binnenshuis als het afgelopen jaar en daardoor we zij ervan bewust geworden hoe belangrijk ons stulpje nou echt is. Misschien heb je al wat dingen aan je huis veranderd of zit je er juist tegenop te hikken.

Verandering aan - bijvoorbeeld - jouw woonkamer aanbrengen kan spannend zijn en veel tijd en geld kosten maar dit hoeft echt niet per definitie zo te zijn. Met kleine ingrepen en een niet heel groot budget kun je al een heel andere sfeer bewerkstelligen. Je moet alleen weten hoe je het beste te werk kunt gaan.

Wij hebben vijf tips voor jou!

1. Geef de wanden een nieuw kleurtje

Als iets een handige optie is om in één keer een verschil te maken in jouw woonkamer, dan is dat verf wel. Binnen een uurtje of twee kun je al een compleet nieuwe sfeer hebben neergezet. Sta bij het kiezen van de verf stil bij wat voor kleuren jij mooi vindt en die goed passen bij de rest van je interieur. Ook de lichtinval speelt hierbij een rol. Als je veel licht hebt in jouw woonkamer, dan zou je bijvoorbeeld ook een donkere kleur op de wanden kunnen aanbrengen zonder dat het geheel te duister wordt. Tot slot is de kwaliteit van de verf super belangrijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de dekking (dat scheelt weer werk) en hoe lang de kleur goed blijft. Bij Wijzonol verf en Sikkens verf zit dit sowieso goed. 

2. Kijk bij de kringloop

Ben je op zoek naar een nieuw meubelstuk voor in je woonkamer, dan is de kringloop de plaats om eens een kijkje te nemen. Wie goed zoekt, kan echt pareltjes tussen het aanbod vinden. Ik scoorde bijvoorbeeld vorig jaar een prachtig dressoir voor mijn slaapkamer bij een kringloopwinkel voor maar 50 euro. Natuurlijk kun je niet verwachten dat de meubelstukken in topconditie zijn - ze zijn immers gebruikt - maar ook dat heeft zijn charme. Je kan altijd proberen om de kast of wat je ook op de kop tikt, een make-over te geven door bijvoorbeeld met wat verf aan de slag te gaan of het meubelstuk wat te restaureren.

3. Wanddecoratie

Zijn jouw wanden nu vrij kaal of hangt er iets aan waar je al jaren tegenaan kijkt? Dan wordt het hoog tijd om hier verandering in aan te brengen. Doe dit bijvoorbeeld door een gallery wall te maken met posters of prints - er zijn verschillende websites waar je de vrij goedkoop kunt scoren - of door een spiegel of doek op de wand te hangen. Ook leuke plankjes of een wandkast kunnen een groot verschil maken. 

4. Accessoires accessoires accessoires

Zet alle interieuraccessoires die in jouw woonkamer staan eens bij elkaar en neem ze goed onder de loep. Vind je de items nog mooi of hebben ze een emotionele waarde voor je? Als dit niet het geval is, dan kun je er misschien iemand anders blij mee maken. Geef de overgebleven accessoires een ander plekje dan waar ze eerste stonden en vul jouw collectie eventueel aan met een paar mooie stukken. Denk hierbij aan vaasjes, kandelaars, fotolijsten en andere styling objecten.

5. Stoffen

De stoffen die jij in jouw woonkamer gebruikt, zijn voor een groot gedeelte bepalend voor de sfeer die er hangt. De kussentjes op de bank of een plaid bijvoorbeeld. Voor het voorjaar is het leuk om bijvoorbeeld nieuwe exemplaren uit te kiezen die wat frisser zijn dan die je afgelopen winter op de bank had. Denk hierbij niet alleen aan de kleur maar ook aan het soort stof: fluweel en teddy zijn meer geschikt voor het najaar en linnen en katoen voor het voorjaar. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by malagoon (@malagoonliving)

Beeld: HK Living
Deel dit artikel
Back to top