Lifestyle

Jouw waterfles goed schoonmaken doe je zo

Jouw waterfles goed schoonmaken doe je zo

Er zitten voordelen aan het gebruiken van een waterfles. Een herbruikbare waterfles vermindert het plastic afval in je prullenbak en je verkleint je ecologische voetafdruk. We hoeven alleen maar de kraan te openen en je bespaart toch een klein bedrag elke keer dat je geen flesje koopt.

Het enige nadeel dat wij kunnen bedenken is dat we onze waterfles schoon moeten maken én dat moet vaker gebeuren dan we denken en misschien ook wel doen. Jouw herbruikbare waterfles is namelijk de perfecte plek voor bacteriën en schimmels.

Gebruik jij je waterfles ook voor andere vloeistoffen dan water? Dan is het sowieso een goed idee om tussen elk gebruik in je waterfles te reinigen. Als je alleen maar water drinkt uit je herbruikbare fles, is het ook nodig dat je deze bij elk gebruik goed schoonmaakt. Wij leggen je uit hoe jij dat het beste kan doen.

 

Vaatwasser

Sommige waterflesjes zijn geweldig mooi en trendy, maar niet vaatwasser bestendig. De eenvoudigste methode om jouw herbruikbare fles goed te reinigen, is door de vaatwasser te gebruiken. Zorg voor meerdere flesjes die je in de afwasmachine kunt stoppen. Op deze manier heb jij altijd een flesje tot je beschikkingen en drink jij genoeg water.

Zeep met water

Als je de vaatwasser niet vertrouwt met jouw hippe herbruikbare fles, heb je ook genoeg aan water met zeep. Zorg dat het water zo heet mogelijk is. Wees extra grondig, ga goed langs alle hoeken, gaten en randen met je afwasborstel. Heb je een beker met een ingebouwd rietje? Koop dan in een afwasborsteltje speciaal voor rietjes.

Azijn

Vul je fles met gelijke delen water en witte natuurazijn. Schud je fles goed en laat het schoonmaakmiddel de hele nacht zijn werk doen. De volgende ochtend hoef je de fles alleen maar af te spoelen.

Bakpoeder

Als je vaak koffie drinkt uit je waterfles van roestvrij staal, kan het zijn dat de geur blijft hangen. Gebruik bakpoeder om van de koffiegeur en andere vervelende geuren af te komen. Vul de fles met heet water en een theelepel bakpoeder. Goed schudden en 's nachts laten staan. Even afspoelen en je fles ruikt weer fris.

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top