Lifestyle

De verlovingsring: dit zijn de ongeschreven regels over wat de ring moet kosten

De verlovingsring: dit zijn de ongeschreven regels over wat de ring moet kosten

De verlovingsring is voor de één belangrijker dan voor de ander, maar laten we eerlijk zijn: iedere vrouw wordt blij een mooie verlovingsring. Diamond's are a girls best friend, right? En dat is natuurlijk ook logisch, want als vrouw is het toch wel één van de momenten waar je altijd al van gedroomd hebt. Interessant genoeg, zijn er een aantal 'regels' verbonden aan hoeveel er uitgegeven kan of moet worden aan deze ring. 

Om het wat makkelijker te maken, hebben wij deze regels voor jou op een rijtje gezet. Er is namelijk niet één gouden regel die iedereen nastreeft. Daarnaast is het natuurlijk geheel aan de persoon die met jou gaat verloven hoe hij/zij het gaat aanpakken en hoeveel geld er wordt besteed. Daarnaast doet de prijs van de ring er niet meer zoveel toe als hoe dit vroeger was. Maar een beetje houvast door middel van een aantal regels is altijd wel fijn. Lees je mee? 

1. Salaris van drie maanden

Volgens sommige experts zou de koper ongeveer drie volle maandsalarisen aan de ring moeten besteden. Neem dit met een korreltje zout, want het is natuurlijk geen vuistregel. Ga er dus niet vanuit dat iedereen deze regel nastreeft. Ieder zijn werksituatie is natuurlijk anders, en daarbij zijn er ook andere factoren die invloed kunnen hebben op hoeveel geld iemand wil besteden aan de ring, zoals eventuele schulden of andere spaarplannen. 

2. Salaris van één maand 

Deze regel is iets meer gangbaar. Dit idee is ontstaan doordat diamantfabriek 'De Beers' met een advertentiecampagne kwam waarin zij vertelden dat mannen een maandsalaris moesten uitgeven aan de ring in plaats van drie, om geld te besparen. Dit idee is toen bij veel mensen blijven hangen, en het gebeurt daarom nu nog erg veel. 

3. Precies ertussenin 

Vindt jouw wederhelft drie maanden teveel geld? En een maand weer net te weinig? Dan kun je er simpelweg precies tussenin gaan zitten met het budget. Dit is dan ook zeker een goede optie, wanneer je wel meer geld uit zou willen geven dan een maandsalaris, maar ook niet meteen jezelf in de schulden wil steken (bij wijze van spreken). Op deze manier sluit je een mooie compromis. 

Virtueel ringen passen via de Tiffany & Co app

Wil jij je lover een beetje helpen met wat subtiele hints? Dit kun je tegenwoordig gewoon vanaf de bank doen. Tiffany & Co heeft namelijk een functie in hun app, waarbij je ringen kunt passen om jouw vingers. Je maakt eerst een foto van jouw hand en kunt vervolgens zien hoe de ring aan jouw hand staat. Super handig dus om jouw wederhelft wat tips te geven over welke ring jij mooi zou vinden. 

 
 
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top