Lifestyle

10 x films over de feestdagen om alvast in de stemming te komen

10 x films over de feestdagen om alvast in de stemming te komen

Het is alweer bijna zover, de feestdagen komen eraan! En dat betekent ook: nieuwe kerstfilms! Heerlijk met een kopje thee onder een dekentje op de bank. Oké, het duurt inderdaad echt nog wel eventjes, maar wij geven jou alvast tien films over de heerlijke feestdagen om alvast in de stemming te komen want het is echt wel geoorloofd om naar de feestdagen toe te leven. 

Dit jaar hebben we deze topfilms waarschijnlijk extra hard nodig, aangezien we (helaas) niet heel veel anders kunnen dan op de bank hangen met onze dierbaren, wat snackjes en een heerlijke film tijdens de feestdagen. Daarom geven wij je wat film inspiration om in de sferen te komen! 

1. The Holiday 

Deze film blijft toch wel echt de ultieme romantische klassieker om lekker bij weg te zwijmelen. Deze feel good film gaat over twee dames (gespeeld door Cameron Diaz en Kate Winslet) die hun liefdesproblemen proberen te vermijden door tijdens de vakantie van huis te wisselen. Tijdens deze huizenruil gebeuren er allerlei dingen die het leven van de twee dames voorgoed veranderen. 

2. Holiday In The Wild 

Dit is geen typische kerstfilm, maar wel eentje die zeker de moeite waard is. Dit verhaal gaat over Kate (Charlotte van Sex And The City: Kristen Davis) die naar zichzelf opzoek gaat nadat haar man en zoon haar hebben verlaten. Zij stapt in het vliegtuig naar Afrika en komt terecht in een lokaal olifantenreservaat. Hier komt zij piloot Derek Holliston tegen met wie samen zij een weesolifantje redt en verzorgt. Ze viert de feestdagen samen met de bewoners van het olifantenreservaat. 

3. Holiday Rush 

Dit is een typisch klassiek familie kerstverhaal! In deze film verliest alleenstaande vader Rashon (Romany Malco) zijn baan net op het moment dat zijn kinderen dure verlanglijstjes aan het maken zijn voor kerst. Maar dit mag de kerstpret zeker niet drukken. De boodschap van deze film? Hoe ga je om met 'minder' en omarm je het wat 'eenvoudigere' leven rond de feestdagen? 

4. Love Actually 

Nog zo'n heerlijke klassieker die je zeker niet mag missen rond de feestdagen. In deze romcom worden acht koppels gevolgd in hun liefdesleven. Ze gaan allemaal anders met elkaar en hun vrienden om. Deze film speelt zich af tijdens de feestdagen in Engeland en is daarom extra leuk om te kijken in de aanloop naar kerst!

5. I'll Be Home For Christmas 

Jackie is assistent-officier van justitie en heeft dus een super drukke baan. Ze wil er alsnog voor zorgen dat ze haar zaak kan afronden, zodat ze naar huis kan gaan en Kerstmis kan vieren met haar 8-jarige dochter. Dan komt de vader van Jacky (een norse gepensioneerde politieagent) onaangekondigd langs. Hierdoor valt het plan van Jacky om samen kerst te vieren in duigen, maar ze overtuigt haar vader om te blijven. Nu komen ze voor de uitdaging te staan om oude wonden te helen. Is de familieband sterk genoeg? 

6. All You Need Is Love 

Een Nederlandse kerstklassieker mag wel voorkomen in dit lijstje, toch? Deze film is de ultieme Nederlandse kerstfilm waarin Maarten (Fedja van Huêt) de presentator van All You Need Is Love speelt en de avond voor de kerstspecial van het programma op kerstavond verdwijnt. Hij stelt niemand hiervan op de hoogte en vertrekt met het vliegtuig naar de Schotse hooglanden. De kerstspecial komt steeds dichterbij, dus de producers zoeken zich een ongeluk naar een vervanger. De vraag is of Maarten (ook wel bekend als Doctor Love) terugkeert om het programma te presenteren, of dat alles in duigen valt. 

7. A Christmas Prince 

Deze kerst romcom kun jij zeker niet missen deze feestdagen. In deze film begint kerstmis vroeg voor Amber (Rose Mclver), zij is een journaliste en moet een artikel schrijven over de prins en zijn zoektocht naar een nieuwe liefde. De prins wordt afgeschilderd als een playboy en er gaan geruchten dat hij zou willen aftreden. Wat zal er gebeuren als Amber en de prins elkaar ontmoeten? 

8. Holidate 

Deze film is vanaf 28 oktober te zien op Netflix, maar wij kunnen niet wachten! Deze film vertelt het verhaal van Sloane (Emma Roberts) en Jackson (Luke Bracey). Zij haten kerst allebei omdat ze nog single zijn. Hiermee worden zij tijdens de feestdagen weer extra geconfonteerd. Jackson en Sloane beloven daarom elkaars date te zijn voor de komende feestdagen, en dat bevalt hen erg goed. 

9. The Christmas Pact 

Sadie (Kyla Pratt) en Ben (Jarrod Joseph) zijn BFF's uit hun jeugd die proberen een kerstpact na te komen die ze op achtjarige leeftijd hebben gesloten. Naarmate er meer tijd verstrijkt, lijkt het leven steeds in de weg te staan en zijn er allerlei gebeurtenissen die hun leven voorgoed veranderen. 

10. The Knight Before Christmas 

Ga mee terug in de tijd met deze middeleeuwse kerstfilm, waarin een 14-eeuwse ridder door magie terechtkomt in het hedendaagse Ohio. Hier ontmoet hij Brooke (Vanessa Hudgens), een slimme en vriendelijke scheikundelerares die haar geloof in de liefde is verloren. Kan de ridder hier verandering in brengen? 

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top