Interior

Opgeruimd staat netjes: dit zijn de beste opbergtips voor de hal

Opgeruimd staat netjes: dit zijn de beste opbergtips voor de hal

Iedereen kent het wel: het halletje is een (puin)zooi. Overal slingeren jassen, schoenen, sleutels, folders en kranten - ga zo maar door. Deze rommel is niet fijn, al helemaal niet als je erover nadenkt dat de gang het eerste is wat je ziet als je binnenkomt. Daarom is de gang belangrijker dan je denkt, en hoort deze ruimte zeker niet verwaarloosd te worden! Wij geven je wat tips om de hal super opgeruimd te maken - en natuurlijk ook hoe je dit zo kunt houden. 

Als het gaat om de gang is het belangrijk om je vooral te focussen op opbergruimte, zodat je de rondslingerende spullen een (vast) plekje kunt geven. Dit ziet er niet alleen super netjes uit, het geeft jou ook meer rust in je hoofd. Als alle spullen een vast plekje hebben, weet je precies waar alles ligt, en hoef je niet meer eindeloos te zoeken naar je spullen voordat je de deur uitgaat. Een opgeruimde hal is dus echt een must!

Benut de ruimte onder de trap 

Heb jij een trap in je hal? Benut deze! En dan bedoelen we in dit geval onder de trap. Je kunt hier namelijk heel makkelijk spullen onder kwijt. Denk bijvoorbeeld aan een kapstok om de jassen aan op te hangen of een opbergkist voor schoenen. Omdat de ruimte onder de trap op het eerste gezicht vaak niet te zien is, lijkt de hal een stuk cleaner. Dit straalt heel veel rust uit. Je kunt natuurlijk ook juist een gezellig hoekje maken onder de trap (als je hier de ruimte voor hebt). 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht dat is gedeeld door @mykindoflike op

Ga de hoogte in 

Heb je een relatief kleine hal? Ga dan de hoogte in! Niet alleen de hoogte in met een kapstok, je kunt bijvoorbeeld ook wandplankjes boven je kapstok hangen, waar je weer andere spullen kwijt kunt. Op deze manier houd je de grond zoveel mogelijk clean, dit ziet er een stuk opgeruimder uit.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door The Otto House (@theottohouse) op

Leuke opbergmanden 

Opbergitems hoeven niet alleen functioneel te zijn, er zijn tegenwoordig namelijk genoeg leuke opbergmanden te vinden. Je kunt er je rommel in kwijt, en het ziet er ook nog eens super leuk uit! Een leuke opbergmand is echt ideaal. Je kunt hier van alles in stoppen, denk bijvoorbeeld aan je schoenen, sjaals, paraplu's en noem maar op. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door H&M HOME (@hmhome) op

Een eigen plek voor de kids

Heb je kinderen? Dan is het halletje vaak nog iets rommeliger. Het is daarom belangrijk om je kinderen een 'eigen plekje' in de hal te geven. Hang hier een kapstok op (op kinderhoogte) en geef ze bijvoorbeeld hun eigen mandjes. Extra tip: zet hier een klein bankje neer waar ze gemakkelijk zelf hun schoenen uit en aan kunnen doen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door vtwonen (@vtwonen) op

Aanpassen aan de seizoenen 

Om meer rust te creëren in je hal, is het natuurlijk belangrijk om de 'onnodige' spullen zoveel mogelijk weg te werken. En laat de herfst nou net begonnen zijn. Helaas helaas, dat betekent dus weg met de hele dunne zomerjasjes. Berg de zomerjassen ergens anders op en hang de herfst- en wintergarderobe in de hal. Wanneer het weer zomer wordt, doe je dit natuurlijk andersom. 

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top