Fashion

ZIEN: H&M's nieuwste designersamenwerking is super vrouwelijk met een urban touch

ZIEN: H&M's nieuwste designersamenwerking is super vrouwelijk met een urban touch

Altijd al een designerstuk in jouw garderobe willen hebben? Al jarenlang maakt H&M dat een stuk makkelijker voor jou dankzij hun samenwerkingen met ontwerpers en high end modelabels. 

De nieuwe designersamenwerking die H&M is aangegaan is met Sandra Mansour, een ontwerpster uit Beiroet. Met haar designs brengt Mansour een ode aan de natuur en haar stukken zijn vaak voorzien van handgemaakte details. Sandra's romantische en dromerige collectie met H&M, die 'Fleur du Soleil' heet en vanaf 27 augustus verkrijgbaar zal zijn, zal in het teken staan van de zonnebloem.

De bloem is onder andere terug te vinden als motief in de stoffen maar ook in de accessoires. De vrouwelijke silhouetten zijn uitgevoerd in een aards kleurenpalet van grijs, ivoor en zwart, en geven hierdoor de collectie een krachtige look met een urban touch.

"De natuur was de belangrijkste inspiratiebron voor mijn samenwerking met H&M. In het bijzonder de zonnebloem, waarin ik een levenscyclus terugzie, en de afhankelijkheid van zon en licht. Voor de stoffen die ik heb gebruikt heb ik me laten inspireren door poëzie en schilders. Deze Fleur du Soleil-collectie staat voor mij voor een boodschap van hoop, iets wat we nu zo hard nodig hebben ", zegt Sandra Mansour, CEO en ontwerpster.

Iemand die liefhebbers is van het werk van Mansour, is de Nederlandse art director, stylist en content creator Oumayma El Boumeshouli. Voor deze collectie creëerde ze een viertal bijzondere foto's waar je de stukken op kunt bewonderen. "Vanaf het eerste moment dat ik Sandra's ontwerpen zag, viel ik gelijk voor de vrouwelijke silhouetten en fijne stoffen. We vinden beiden onze inspiratie in de natuur, het Arabische landschap en kunst. Vanwege haar drive en visie is ze voor mij een echte inspiratiebron en het creëren van deze beelden voelde als een droomproject. Met mijn beelden heb ik twee werelden samengebracht, zoals ook is gedaan bij de samenwerking tussen Sandra Mansour en H&M", zegt Oumayma El Boumeshouli. 

Sandra Mansour x H&M is vanaf 27 augustus - een aangepaste datum in verband met de verschrikkelijke ontploffing in Beiroet - verkrijgbaar in geselecteerde winkels en op HM.com.Beeld: H&M
Deel dit artikel
Back to top