Lifestyle

Zo maak jij je telefoon schoon tijdens de Corona pandemie

Zo maak jij je telefoon schoon tijdens de Corona pandemie

We weten allemaal dat onze telefoon niet het schoonste is van alle dingen waarmee je regelmatig in contact komt. Daarbij is 'niet de schoonste' nog een understatement. Jouw telefoon blijkt namelijk misschien zelfs vuiler dan een openbare toiletbril.

Ja, dat hadden ook wij niet verwacht (of eigenlijk gehoopt) maar helaas is het echt zo. In de tijd van het coronavirus is hygiëne één van de noodzakelijke prioriteiten. Jouw telefoon kan dus weleens een poetsbeurt gebruiken.

We poetsen onze telefoon te weinig

We doen het allemaal veel te weinig. Onze telefoon komt in aanraking met veel bacteriën, we gebruiken hem namelijk ieder moment van de dag. Ook wanneer jij buiten bent geweest en een deurknop hebt aangeraakt, raak jij jouw telefoon aan voordat jij de kans hebt gehad om je handen te wassen. Dit zorgt voor een heleboel bacteriën die je liever niet wilt. Hierdoor is het ontzettend belangrijk, voornamelijk tijdens de coronapandemie, om je favoriete object even wat vaker schoon te maken. Het is namelijk helemaal niet zoveel werk. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chriselle Lim 🌟 YOUR RICH MOM (@chrisellelim) on

Hoe maak jij je telefoon schoon?

Het allerslimste om te doen, wanneer jij jouw telefoon écht helemaal schoon wilt hebben, is om desinfecterende doekjes te gebruiken. Apple heeft, na het uitbreken van het coronavirus, ook laten weten dat je het beste reinigingsdoekjes met zeventig procent isopropyl alcohol kunt gebruiken. Hiermee kun je niet alleen je telefoon schoonmaken maar ook andere gadgets die je thuis hebt liggen, zoals je toetsenbord of je opladers. Gebruik nooit bleekmiddel of andere vloeistoffen. Deze kunnen jouw telefoon erg aantasten; ze slijten de coating namelijk van jouw gadgets en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ook is het belangrijk dat je niks op jouw telefoon spuit. 

Naast desinfecterende doekjes kun je ook lenzendoekjes of andere schoonmaakdoekjes voor gadgets gebruiken. Als deze maar niet te veel vloeistof bevatten.

We say: it's time to clean! Vooral in de tijd van het coronavirus is het belangrijk dat jij jouw telefoon net iets vaker schoonmaakt dan je normaliter doet.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top