Mama

Doe dit met je kind(eren) om er tijdens Pasen toch nog een feestje van te maken

Doe dit met je kind(eren) om er tijdens Pasen toch nog een feestje van te maken

Omdat het binnenkort Pasen is, heb jij meer te entertainen dan alleen jezelf. Ook je kinderen moeten bezig gehouden worden. Dit doe je natuurlijk door middel van leuke spelletjes of knutselwerkjes. Inspiratie nodig? Dat vind je hier.

Pasen is altijd een leuke (en soms ook mooie) dag geweest. Een dag dat we de lente vieren, lekker eten ons verheugen op de zomer. Laat Pasen dit jaar een dag zijn die je kracht geeft en een positieve instelling, mede dankzij deze leuke activiteiten.

Tref de juiste voorbereidingen

Het hoogtepunt van Pasen is vaak het ontbijt. Hier eet je met de mensen van wie je houdt een heerlijk maaltije waar iedereen van geniet. Hoewel het voor je kid(s) waarschijnlijk niet haalbaar is om het hele ontbijt te verzorgen en je dit vast liever zelf doet, kunnen ze wel kleine taakjes overnemen. De leuke taakjes, zoals het schilderen van eieren bijvoorbeeld. Zo ziet de ontbijttafel er extra vrolijk uit!

Maak toch een paasspeurtocht

Vaak wordt er door lokale organisaties een paasspeurtocht gemaakt. Deze speurtochten zijn vaak een echt hoogtepunt voor je kids. Zoeken naar eitjes met hun vriendjes en vriendinnetjes en simpelweg genieten van de lente is alles wat een kind nodig heeft voor een geslaagde dag. Deze leuke gebeurtenis hoeft dit jaar niet weg te vallen. Je kan het ook gewoon zelf doen. Verstop de eieren in huis of doe het in de tuin. Maak het hele gebeuren extra leuk door letters op de eieren te schrijven die een woord vormen. Wat dacht je van 'Pasen'?

Betrek de buurt erbij

Een leuke dag hoeft niet alleen bij je gezin te blijven. Heb je een eenzame buurman of krijgt je overbuurvrouw door het coronavirus minder bezoek dan hiervoor? Zorg dan dat ze deze dag niet alleen zijn. Een belangrijke les voor je kinderen is het ook. Ze zien namelijk dat niemand alleen hoeft te zijn als je maar even aan een ander denkt en dat is iets wat ze hopelijk de rest van hun leven zullen onthouden. Versier dus een paasei voor je buurman of gooi een kaartje door de brievenbus van je buurvrouw. Ja, zo een 'onbenullige' actie kan écht het verschil maken. 

Zorg dat de hele familie er is

Dat oma en opa er dit jaar niet bij kunnen zijn betekent niet dat je ze helemaal niet hoeft te zien. Doe bijvoorbeeld een video call tijdens het ontbijt. Zo zijn al je familieleden er toch bij en genieten jullie samen van het ontbijt en de traditie. 

Bak samen met je kinderen paas proof

De leukste (en makkelijkste) recepten kunnen paas proof gemaakt worden. Maak bijvoorbeeld zandkoekjes in de vorm van een haas of eieren. Hetzelfde geldt voor pannekoeken, cupcakes en paasbrood. Let your imagination run wild.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mazale (@mazale_) op

Dat het ouderschap niet altijd even leuk is weten we allemaal. Er zijn namelijk altijd dingen die je kan verbeteren. Kijk kritisch naar jezelf en je komt al een heel eind op weg. 

Beeld: Photo by JESHOOTS.COM on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top