Fashion

Zo draag jij jouw (faux) leren jas met net wat meer stijl

Zo draag jij jouw (faux) leren jas met net wat meer stijl

De (faux) leren jas is al jaren een vast item: in ieders kast is er dan ook wel één te vinden. Soms zelfs meerdere. Het lijkt dan ook of 'ie nooit zal verdwijnen en we hopen ook van niet. Omdat deze fijne jas zo vaak gedragen wordt, is het makkelijk om 'm met een spijkerbroek en t-shirt te combineren. Maar dat kan ook anders.

Er zijn er een hoop andere manieren waarop jij er gemakkelijk een killer outfit mee maakt, die alles behalve basic zijn. Wij hebben er een paar voor je op een rijtje gezet.

1. Over een print 

Als je een printje aan hebt, zoals zebra of panter, is het fijn om hier een basic item over te dragen in de vorm van bijvoorbeeld de leren jas. Deze maakt je outfit net wat stoerder, vooral als je er een printjesjurk onder draagt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lucy Williams (@lucywilliams02) op

2. Met een mesh top 

De mesh top (een doorzichtige top) op zichzelf is al een statement voor je outfit. Mocht je deze toch wat te bloot vinden dan komt jouw leren jas goed van pas. Draag 'm eroverheen en je outfit is klaar. Daarnaast het staat natuurlijk ook erg mooi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Syana Laniyan (@asos_syana) op

3. Chic 

Soms is een chique outfit precies waar je voor gaat, maar soms wil je deze classy look wat meer casual maken. Dan is de leren jas perfect voor eroverheen. Dit geeft de combinatie gelijk een informele look.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door JANKA POLLIANI (@polliani) op

4. Op felle kleuren

Een leren jas is negen van de tien keer zwart. Dit geeft je de mogelijkheid om deze dus goed te combineren met welke kleur dan ook. Felle kleuren worden iets toegankelijker gemaakt met behulp van je jas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jeanette (@_jeanettemadsen_) op

5. Leer op leer 

Leer op leer is al een hele lange tijd the way to go in de fashion wereld. Zo zien we het ook op veel modellen of influencers. Waar een lange tijd denim op denim niet meer weg te denken was, is leer op leer nu de ultieme keuze voor een sophisticated look.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Tiffany Hsu (@handinfire) op

 
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top