Lifestyle

Er komen 117 nieuwe emoji's aan en dit zijn onze favorieten

Er komen 117 nieuwe emoji's aan en dit zijn onze favorieten

Emoji's gebruiken we allemaal dagelijks tijdens het whatsappen en gebruik van sociale media. Apple breidt jaarlijks hun collectie van deze emoticons uit met steeds meer voorwerpen, mensen, dieren en ga zo maar verder.

Je zou misschien denken dat we tegenwoordig overal wel een emoji voor hebben. Toch heeft Apple het aanbod dit jaar uitgebreid met maar liefst 117 nieuwe emoji's! Wij kunnen niet wachten om ze uit te proberen.

Nieuwe emoji's

Apple heeft 117 nieuwe emoji's bekendgemaakt. Hieronder vallen verschillende nieuwe emoticons zoals het lachende gezicht met traan en een gezicht met vermomming. Ook wordt er een nieuw handgebaar toegevoegd aan de reeks dat het Italiaanse handgebaar wordt genoemd. Deze emoji is net als alle andere personen en handen in vijf verschillende huidskleuren beschikbaar. Apple maakt steeds meer stappen om inclusief te zijn met hun emoji's en dat blijkt opnieuw uit deze gloednieuwe emoticons.

Inclusiviteit

In hiervoorgaande jaren heeft Apple het op zich genomen om inclusiviteit een onderdeel te maken van de emoji's. We zagen eerder al de toevoeging van huidskleuren, gehandicapte emoji's en genderneutrale emoji's. Dit jaar groeit het aanbod aan genderneutrale emoji's met de man, vrouw en persoon in pak en in bruidsjurk. Daarnaast is er nu ook een persoon met kerstmuts en een man, vrouw en persoon met baby te gebruiken. Dat is nog niet alles. Apple heeft ook een nieuwe vlag en een nieuw symbool geïntroduceerd. Namelijk de transgendervlag en het bijpassende symbool. Eerder voegde Apple al een regenboogvlag toe aan hun collectie aan vlag emoji's. Dit jaar wordt deze selectie dus nog inclusiever met de toevoeging van de blauw, roze en witte vlag voor mensen die zich identificeren als transgender. Een enorme stap vooruit dus.

Meer eten, dieren en voorwerpen

Apple zou natuurlijk Apple niet zijn als ze ons niet zouden verblijden met tientallen emoji's in de vorm van dieren, eten en allerlei verschillende voorwerpen. De 2020 collectie schiet zeker niet tekort op dit gebied. Dit jaar kunnen we gebruik gaan maken van verschillende nieuwe voedsel emoji's waaronder kaasfondue, paprika, blauw bessen en bubble tea. Daarnaast zijn er ook nieuwe dieren toegevoegd aan het lijstje zoals de zeehond, ijsbeer en ook prehistorische dieren zoals de dodo en de mammoet. Op het gebied van voorwerpen stelde Apple ons ook zeker niet teleur. Er zijn onder andere een theepot, rolschaats, ladder en nog veel meer voorwerpen toegevoegd aan onze emoji catalogus. We kunnen in ieder geval niet wachten om deze nieuwe emoticons te kunnen gebruiken!

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top