Fashion

Zo draag je wit in de winter van 2020

Zo draag je wit in de winter van 2020

Door de grijze lucht en de grauwe dagen zijn we deze chique kleur vergeten en dat is best jammer. Wit past overal bij en is door de jaren heen een standaard tint in onze garderobe geworden. De 'blauwe spijkerbroek met het witte overhemd' combinatie is bijvoorbeeld al decennia lang een klassieker en een go-to kantooroutfit. 

Toch zijn we in de winter minder wit gaan dragen en dat snap ik. Wit is meestal geen optie als het wisselvallig weer is en wordt daardoor in de koudere maanden massaal vermeden. Het is zelfs zo dat wit zonnestralen weerkaatst en zwart het zonlicht absorbeert. Dit zou betekenen dat je het in zwarte kleding feitelijk warmer zou hebben. Maar voordat je al je witte items in de prullenbak kiepert: wit is een optie om te overwegen, echt waar. 

Klassieke combinaties met wit

We hadden het er net al over: klassieke outfits met witte items. Sommige combinaties zijn gewoon zo goed dat je er niet eens over hoeft na te denken. Deze go-to outfits moet je nóóit meer vergeten. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Grece Ghanem (@greceghanem) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Sabina Socol (@sabinasocol) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jeanne (@jeannedamas) op

Zo draag je wit efficiënt in de winter

Klassiekers zijn leuk maar soms moet jij je eigen feestje maken. Het grote voordeel van wit? Het past overal bij, zelfs bij elkaar. Wees dus niet bang om wit, op wit, op wit te combineren. Als jij je zorgen maakt over het feit dat je het wetenschappelijk gezien kouder hebt met witte kleding aan, zijn laagjes je beste vriend. Combineer een witte blazer met een witte turtleneck en voilà, je probleem is opgelost. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Babba C Rivera (@babba) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jessie Bush (@wethepeoplestyle) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jeanette (@_jeanettemadsen_) op

Witte items om verliefd op te worden

Hebben we je overtuigd? Shop dan zelf de leukste witte items om je outfit te geven wat het verdient. Ook witte sneakers mogen we niet vergeten. Deze badboys zijn de finishing touch van een casual witte outfit. Hier lees je hoe je witte sneakers voor altijd en eeuwig schoon blijven. 

 
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top