Lifestyle

Dit zijn de leukste Valentijnsdag dates die niet cliché zijn

Dit zijn de leukste Valentijnsdag dates die niet cliché zijn

Valentijnsdag staat alweer voor de deur en dus is het tijd om na te gaan denken over een leuke date voor jou en jouw partner. Als je op het internet op zoek gaat dan kom je veel ideeën tegen die te voor de hand liggend zijn of gewoon simpelweg cliché zijn. Heb jij dit jaar geen zin in een bioscoop date of uit eten in dat restaurant waar jullie al honderd keer geweest zijn? Dan hebben wij hier de oplossing voor je.

Dit zijn de leukste Valentijnsdag dates die alles behalve cliché zijn.

Herleef jullie eerste date

Of jullie eerste date nou een fatale ramp was, of juist de meest romantische avond van jullie leven was, jullie zullen je deze dag ongetwijfeld herinneren. Daarom is het super speciaal om deze avond te herbeleven om zo de vlinders in je buik weer te voelen van die allereerste keer. Als jullie eerste date niet zo'n succes was kunnen jullie deze mogelijkheid gebruiken voor een do-over, wie weet pakt deze poging veel beter uit dan de eerste keer.

Probeer een nieuw restaurant uit

Uit eten gaan is een no brainer voor een Valentijnsdag date. De kans bestaat alleen dat jullie veel dingen al een keer geprobeerd hebben en dat jullie op zoek zijn naar iets nieuws. Je kan dit simpel aanpakken door bijvoorbeeld bij een restaurant te gaan eten waar ze maaltijden serveren die jij nog nooit eerder hebt gegeten. Als jullie op zoek zijn naar iets spannenders dan kunnen jullie ook een restaurant zoeken dat iets meer biedt dan alleen lekker eten. Wat dacht je van een dinnershow, live cooking of misschien zelfs een restaurant in het donker

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ctaste - Dining in the dark🍽 (@ctastenl) op

Luister naar live muziek

Als jullie allebei dol zijn op muziek is het voor Valentijnsdag een super leuk idee om live muziek op te zoeken. Bezoek bijvoorbeeld een concert van een artiest die jullie nog niet kennen. Nieuwe ervaringen delen is namelijk een goede manier om jullie band als stel te versterken. Ook is het leuk om op een kleinschaliger niveau naar live muziek te zoeken. Kijk online of er in jouw regio artiesten optreden. Combineer deze date met een romatisch diner van tevoren of een drankje achteraf (of allebei) voor een Valentijnsdag die jullie allebei nooit meer zullen vergeten.

Volg een les

Heb je altijd al iets nieuws willen leren maar kon je nooit het perfecte moment vinden om dat te doen? Dan is Valentijnsdag het perfecte moment om samen met jouw partner een nieuwe skill te leren. Neem bijvoorbeeld samen een dansles, een kookcursus of een workshop potten bakken. Schrijf je in voor een les waar jij en je partner later nog iets aan hebben, maar ook vooral een leuke herinnering aan overhouden.

Ontbijt date

Een dinner date is zo passé, ga daarom op een ontbijt date. Dit is weer even wat anders dan de traditionele dinner date en is perfect voor iedereen die dol is op ontbijt. Geniet samen van een heerlijke kop koffie en de lekkerste ontbijtgerechtjes zoals pancakes en roerei. Zo pak jij jouw date aan op een nieuwe creatieve manier en zien jullie elkaar misschien wel in een heel ander licht.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door THE BREAKFAST CLUB AMSTERDAM (@thebreakfastclubnld) op

Spontaan weekendje weg

We hebben geluk dat Valentijn dit jaar op een vrijdag valt, want wat is er nou leuker dan een spontaan weekendje weg met jouw partner? Stap in de trein en bezoek de mooiste locaties die ons continent te bieden heeft. Bezoek ook vooral plekken waar jullie allebei nog nooit geweest zijn. Verken jullie bestemming samen en ontdek het lekkerste eten, de mooiste gebouwen en kom thuis met de leukste herinneringen die jullie voor altijd zullen onthouden.

Bezoek een proeverij

Als jij en je partner echt foodies zijn dan is dit de ideale date voor jullie. Bezoek samen een proeverij en geniet van heerlijk eten of drinken waar jullie allebei dol op zijn. Proef bijvoorbeeld bier, wijn, chocolade of kaas. Je kan het je zo gek niet bedenken en er is een proeverij voor.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top