Health

7 x inspiratie voor gezonde én lekkere snacks voor op je werk

7 x inspiratie voor gezonde én lekkere snacks voor op je werk

Bijna iedereen is wel te porren voor wat lekkere snacks, zeker als je een lange dag aan het werk bent. Eten van huis meenemen, schiet er met regelmaat bij in en al gauw eindig je toch weer met een chocoladereep of een ongezond broodje in je hand.

Na het lezen van dit artikel wordt dat verleden tijd, want hier vind jij inspiratie voor gezonde én lekkere snacks.

1. Appelpartjes met kaneel 

Simpel, maar o zo lekker. Neem een appel en snijd het in partjes. Leg het op je werk in de koelkast, als die aanwezig is. Zo niet, dan is het natuurlijk ook geen ramp. Besprenkel de appel op je werk pas met kaneel en/of speculaaskruiden. Doe je dit 's ochtends al dan worden de kruiden vochtig door de appel en is de smaak minder sterk. Om er af en toe wat variatie in te brengen, kan je er rozijnen aan toevoegen. Alsof je een appeltaart eet! Je hebt een heerlijke, zoete snack en toch is het gezond, want als je opzoekt waar kaneel allemaal wel niet goed voor is, wil je niet meer zonder. 

2. Dadels, pure chocolade en noten

Als je aan het einde van de dag behoefte hebt aan een zoete snack zijn dadels, pure chocolade en noten een lekkere én gezonde optie. Neem bijvoorbeeld vijf dadels mee in een klein bakje, twee blokjes 70% (of hoger) chocolade en een handje vol ongezoute en ongebrande noten. Het beste zijn walnoten. Dadels en walnoten zitten namelijk boordevol vitamines, waaronder vitamine B6. Deze vitamine bevordert jouw hersenfunctie wat betekent dat je die laatste uurtjes nog even effectief kan knallen op je werk. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Healthy Sisters (@healthysistersnl) op

3. Wrap met hüttenkäse, zalm en komkommer

Een gezonde en vullende snack of lunch is de wrap met hüttenkäse, zalm en komkommer. Verwarm de volkoren wrap voor ongeveer één minuut in de pan of magnetron. Leg de wrap op een bord en smeer het geheel in met de hüttenkäse. Dit is een korrelige substantie dus het hoeft niet overal dik besmeerd te zijn. Leg alleen in het midden van de wrap een plakje gerookte zalm. Gebruik een kaasschaaf voor langwerpige, flinterdunne plakjes komkommer. Leg deze ook alleen in het midden van de wrap, over de zalm heen. Om het nóg wat meer smaak te geven, is het lekker om er een klein beetje viskruiden of dille overheen te strooien. Oprollen, inpakken met aluminiumfolie en in de koelkast leggen. Zo heb je voor de volgende dag een perfecte snack. Al deze ingrediënten kan je natuurlijk ook op een volkoren cracker leggen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Hüttenkäse (@huttenkase) op

4. Maïswafels met kerriehummus

Voor een perfecte, lichte snack heb je enkel maïswafels en kerriehummus nodig. De maïswafels zijn simpel om in je bureau te bewaren en ook lekker zonder iets. De kerriehummus zou je in de koelkast op je werk kunnen bewaren, want het lekkerste is wel om het pas te maken wanneer je het ook meteen gaat eten. Maak je het al thuis, dan trekt de hummus in de wafel en wordt het taai. Het kan wel, maar het is minder knapperig en daardoor minder lekker. 

5. Groentes met hummus

Om in de hummus sferen te blijven: het is een ideale snack om groentes met hummus mee te nemen. Snijd thuis verschillende soorten veggies, zoals komkommer, wortel of bleekselderij, in vingerlengte stukken en doe wat hummus in een bakje. Zo kan je heerlijk van achter je bureau genieten van een lekkere snack. Dippen maar!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Pauline - Uitpaulineskeuken.nl (@uitpaulineskeuken) op

6. Fruit en gedroogd fruit

Niet de meest verrassende, maar wel erg lekker en gezond. Neem twee stuks fruit mee naar je werk en nuttig dit rond de snackmomenten. Neem bijvoorbeeld een banaan rond 11 uur, want deze vult erg en kan je er weer even tegenaan. Rond 4 uur zou je nog een mandarijn of appel kunnen nemen. Zo heb jij je dagelijkse dosis vitamines binnen én kan je genieten van een zoete snack. Daarnaast is gedroogd fruit ook een zeer goede optie. Eerder al noemden we dadels, maar naast dadels zijn er ook gedroogde perzikken, abrikozen en nog veel meer verschillende soorten zuidvruchten. Ook zijn er heerlijke mixen van gedroogde ananas, banaan en kokos. Je kan deze kopen bij verschillende winkels zoals Albert Heijn, Holland & Barrett maar ook bij notenwinkels.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Vershal Het Veem (@vershalhetveem) op

7. Tomaatjes, radijsjes en een gekookt eitje met Herbamare kruidenzout

Het klinkt super simpel en dat is het ook. Kook thuis één of twee eieren, sla een grote emmer snoeptomaatjes in en een mooie tros radijsjes. Hiervan kan je een goede hoeveelheid meenemen in een geschikte bak naar je werk. Om de groente net even wat meer op te vrolijken, met name de radijsjes, kan je een klein snufje Herbamare Original kruidenzout. Dit maakt het nét even wat minder bitter. Zolang je niet te veel zout gebruikt, is het een prima toevoeging voor bij je snacks.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top