Lifestyle

Melkchocolade net zo gezond als pure chocolade?

Melkchocolade net zo gezond als pure chocolade?

Neem jij ook altijd een stukje pure chocolade in plaats van melkchocolade omdat dit een gezondere keuze is? Dan hebben we goed nieuws voor jou. Er is een melkchocoladereep in ontwikkeling die net zo gezond is!

Pure chocolade zit boordevol antioxidanten die vrije radicalen - agressieve stoffen welke schade toe kunnen brengen aan onze cellen en weefsels - bestrijden. Supergoed voor het lichaam dus, alleen zijn we niet allemaal dol op de bittere smaak en nuttigen we liever een paar blokjes zoete melkchocolade. Dankzij een groep onderzoekers hoeven we ons daar in de toekomst geen zorgen meer over te maken. Oh yes!

Healthy and tasty chocolate please

Zonder de heerlijke smaak melkchocolade aan te tasten is het de onderzoekers gelukt om deze lekkernij dezelfde gezondheidsvoordelen van pure choco te geven. Hoe ze dit hebben gedaan? Polyfenolen uit het velletje van pinda’s halen, dit toevoegen aan maltodextrine-poeder. (Een uit aardappelen of rijst gewonnen koolhydraat met een zoete smaak.) Vervolgens het poedermengsel toevoegen aan melkchocolade, met als resultaat een gezonde en super lekkere reep. Wij kunnen niet wachten tot dit chocoreepje in de winkels ligt! Wat jij?

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top