Lichaamsverzorging

Zo houd jij je voeten zacht als de zomer hard voor ze was

Zo houd jij je voeten zacht als de zomer hard voor ze was

Na dit, toch wel warme weekend, is de zomer écht voorbij. Omdat dit waarschijnlijk niet je eerste zomer was, weet jij best hoe je huid reageert op de warmere dagen. Toch merk ik dat ik vaak over mijn voeten heen kijk. Don't get me wrong, de zon, zee en het strand zijn goed voor je. Soms, helaas, is dit seizoen alleen wel wat minder lief voor je voeten. 

Je voeten hebben het niet alleen moeilijk op het strand. Door onder andere uitdroging, warme temperaturen en summer work-outs hebben je voeten het zwaar te verduren gehad vorig seizoen. Wat het ook niet makkelijker maakt, is het feit dat vooral de onderkant van je voeten een hele andere soort huid heeft dan de rest van je lichaam. Geef dit velletje dus extra aandacht! Hoe? Wij hebben de tips.

 

Scrubben maar

We schrijven er vaak over; scrubben is namelijk super goed voor je. Het maakt je huid zachter, gehydrateerd en je verwijdert je dode huidcellen. But be careful. Scrub niet te agressief, vooral niet op de onderkant van je voeten. Dit stukje huid heeft namelijk vele lagen en is dik van zichzelf. Scrub je te wild? Dan komt de huid op de onderkant van je voeten waarschijnlijk dikker terug en dat willen we natuurlijk niet hebben. Tip: probeer je voeten te scrubben onder de de douche met een voetvijl. 

Hydrateren!

Daar komt ie weer: drink water! Zelfs voor je voeten is dit een echte must. Voorkom uitgedroogde stappers en drink voldoende water. Eet ook lekker veel komkommers en watermeloenen. Je voeten zullen je dankbaar zijn. 

Vergeet niet te weken

Elke goede pedicure start met het uitgebreid weken van je stappers. Week je voeten goed met warm water en je zal merken dat ze een stuk handelbaarder zijn. Wanneer jij je voeten weekt, open je de poriën en kan de lotion zijn werk veel beter doen. Week ze ten minste twintig minuten voor het perfecte resultaat. 

Bescherm je voeten

Ik ben er zelf ook schuldig aan, ik loop namelijk veel te vaak met blote voeten in huis. Vooral in de herfst en winter is dit een echte no go voor je voetjes. Draag altijd sokken of slippers thuis en doe ook altijd sokken aan in je schoenen als je naar buiten gaat. Zo bescherm je ze niet alleen, het is ook nog eens een stuk comfortabeler. Over schoenen gesproken, draag nooit te kleine schoenen. Dit is namelijk écht niet goed voor je voeten. Voor gezonde exemplaren is de juiste footwear cruciaal!

Houd ze vochtig

Het wordt kouder, je huid wordt droger en ook je voeten voelen het verschil. Houd ze vochtig en smeer voldoende lotion. Het is belangrijk om 's avonds je voeten goed in te smeren met een creme. Slaap je daarna met sokken, dan trekt het extra goed in. Als je dit proces voldoende herhaalt hoef je ook niet meer te scrubben!

Wist je dat je deze winter misschien nog wel extra moet letten op je huidverzorging? Hier vertellen we hoe je dat het beste doet.  

Beeld: iStock en Getty Images
Deel dit artikel
Back to top