Lichaamsverzorging

Dit is waarom je deze winter nóg beter moet letten op je huidverzorging

Dit is waarom je deze winter nóg beter moet letten op je huidverzorging

Wij hopen dat je genoten hebt van deze hete zomer want we hebben een koude winter voor de boeg vol rode wangen en droge lippen. De omschakeling van warm naar koud weer is voor de meeste mensen elk jaar een probleem maar door de extreme temperaturen is het dit keer misschien wel nog belangrijker om wat extra effort in je skincare routine te stoppen.

Wetenschappers voorspellen dat het deze winter behoorlijk in de min kan gaan zitten, als dit klopt dan wordt dit de koudste winter in 100 jaar. Ach, niks aan te doen, behalve als het gaat om je huid natuurlijk. 

Gezicht

Waarschijnlijk zal jouw zomerse huidverzorging het niet redden in de winter dus probeer te expirimenteren met verschillende producten die met voorkeur wat langer en dikker op je huid zitten. Je huid zal meer vocht nodig hebben. Ook bij gezichtsreinigers zal je extra moeten op moeten passen. Gebruik je niet de juiste voor jouw huidtype? Dan zul je dit vooral bij lagere temperaturen meer merken en dit kan uiteindelijk voor meer rimpels zorgen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Skincare.com (@skincare) op

Haar

Het droge, gure weer kan je haar aardig beschadigen. De wintermaanden zijn ideaal om je collectie haarverzorging uit te breiden. Om je haar zo goed mogelijkin de watten te leggen, is het belangrijk te weten wat voor type manen je hebt zodat je zo specifiek mogelijk kan zoeken naar de juiste shampoos, conditioners en haarmaskers voor jouw lokken.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door T E S S H🍒L L I D A Y (@tessholliday) op

Lippen

De huid op je lippen is enorm dun en ze zijn dus super kwetsbaar. Het is daarom niet gek dat dit kleine stukje huid belangrijk is te beschermen in de winter. Dit doe je niet door je lippen vochtig te maken met je tong maar wel door voldoende water te drinken en te investeren in wat vaseline of een andere goede balsem. Ook kan jij je lippen verzorgen met een home-made lip scrub

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door NCLA (@nclabeauty) op

Lichaam

Een warme douche na een lange dag klinkt verleidelijk, maar voor je huid is dit waarschijnlijk niet de juiste keuze. Dit zorgt er namelijk voor dat je huid zijn natuurlijke oliën verliest. Misschien verwacht je het niet maar ook in het najaar is het zeer belangrijk om je velletje te beschermen tegen UV-stralingen. Gebruik daarom altijd een goede zonnebrandcrème. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Skincare.com (@skincare) op

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top