Wedding

6 x dit zijn de perfecte accessoires voor een bruidegom

6 x dit zijn de perfecte accessoires voor een bruidegom

Tijdens een bruiloft maken de accessoires een outfit compleet. Dit is niet alleen voor de bruid zo, maar geldt net zo goed voor de bruidegom. Natuurlijk hangt de keuze voor de juiste accessoires wel af van de persoonlijkheid van de bruidegom, de outfit en waar iemand zich comfortabel bij voelt. 

Protocollen worden vandaag de dag steeds minder opgevolgd tijdens bruiloften. Aanstaande bruidsparen laten zich er nog wel graag door inspireren, om er vervolgens hun eigen draai aan te geven. Wil jij een nieuwe twist geven aan de klassieke regels? Wij hebben een lijstje opgesteld met de meest bekende én moderne accessoires. Laat je inspireren! 

1. Stropdas

Stropdassen heb je tegenwoordig in alle vormen en maten. Stropdassen met het brede lemmet zijn lang niet meer zo origineel, want je vindt tegenwoordig ook smallere varianten, rechte exemplaren en met verschillende diktes, prints en kleuren. De zwarte stropdas is tijdloos en elegant en past mooi bij elk pak. Ook zijn er geborduurde exemplaren met strepen, figuren en prints. Voor een bruidegom met preppy stijl is dit de perfecte stropdas. Draag je een donker pak? Kies dan ook voor een stropdas in sobere kleur. Op zoek naar de perfecte vintage look? Kies dan een katoenen stropdas, eventueel met motiefje.

2. Vlinderdas

Liever geen klassieke bruidegom? Dan is de ready tied vlinderdas een goede optie. Deze is informeler dan de self-tie, en dus geschikt voor een iets meer nonchalante look. Kies voor kleur en print wanneer je echt een speels effect aan je outfit wilt toevoegen. Kies voor materialen als katoen of zelfs fijngebreide wol met motief. Wél fan van een klassieke look? Dan is een effen das van zijde een geschikte keuze. 

3. Manchetknopen

Een feestelijke dag betekent een extravagante outfit die jouw persoonlijkheid ondersteunt. Een bruidegom bij wie de klassieke look goed staat, pakt natuurlijk echt uit. Overhemden met manchetknopen in de mouwen geven net even dat beetje extra aan een outfit. Wil je een persoonlijke touch geven aan de manchetknopen? Er zijn speciaalzaken waar je de knopen kunt laten personaliseren, zoals zelfgekozen materiaal, vorm en kleur. 

4. Ceintuur

Ceinturen heb je in allerlei vormen en materialen. Van leer tot gevlochten en canvas varianten. Wil je een elegante look, dan is het leren model met klassieke gesp natuurlijk altijd geschikt. De perfecte ceintuur sluit uitstekend aan bij de outfit van de bruidegom, en versterkt de look in zijn geheel. De regel is om je ceintuur te matchen met de kleur van je schoenen. Vanuit die basisregel kun je maar raak experimenteren!

5. Vest

Bij een bruidegom met klassieke look kan een vest niet ontbreken. Wanneer je kiest voor een smoking hoort het vest zwart te zijn, zodat het perfect aansluit bij de rest van de ouftit. Een vest is onderdeel van een driedelig pak, waarmee je een elegante look creëert. Een moderne variant op de klassieke look is het bedrukte, gekleurde of gestreepte vest. Je kunt er alle kanten mee op, zolang het vest maar bij het gekozen pak past. 

6. Overige accessoires

Bruidegoms dragen vaak accessoires als bloemen of een zakdoek. Andere leuke accessoires zijn sokken die matchen met de das voor een funky look. Een mooi en elegant horloge kan de outfit van een bruidegom ook helemaal afmaken. Voor welke accessoires je ook kiest, belangrijk is dat ze bij je persoonlijkheid passen en goed matchen met de gekozen outfit.

 

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top