Interior

Duurzame interieurtrend: oude kledingstukken omtoveren in een prachtig tapijt

Duurzame interieurtrend: oude kledingstukken omtoveren in een prachtig tapijt

Het is niet altijd makkelijk afscheid nemen van kledingstukken met kostbare herinneringen. Het jurkje dat je droeg tijdens de eerste vakantie met je lief, het mooie blousje dat niet meer past of kledingstukken van een overleden dierbare. Goed nieuws: je hoeft geen afscheid te nemen, want je kunt er iets veel mooiers van maken. En die taak neemt Carpet of Life graag op zich. 

Een kostbaar interieuraccessoire

Een interieuraccessoire vol mooie herinneringen, dat is wat Carpet of Life maakt. Geen afscheid nemen, maar er een nog mooier stuk voor in de plaats terugbrengen. Uitgekozen kledingstukken worden vanuit Gent en Amsterdam naar de Marokkaanse Sahara gestuurd. Van de geliefde kledingstukken maken getalenteerde vrouwen een op maat gemaakte 'Boucherouite': een traditioneel geweven Marokkaans tapijt.

Vanuit de authentieke ambacht die generaties lang is doorgegeven worden de mooiste creaties gemaakt. Geen strenge design regels, maar authenticiteit en ervaring voorop. Inspiratie voor de tapijten wordt gehaald uit zintuiglijke waarnemingen, zoals geuren, smaken, kleuren en de natuur. Prachtig bij een bohemian interieurstijl!

Handgemaakte tapijten

De Boucherouite tapijten worden gemaakt van allerlei materialen: vintage kleding, theedoeken, handdoeken, bedlinnen en verschillende textielrestanten. Ook kan er gekozen worden uit speciale materialen en symbolen om een verhaal te vertellen. Aha! Vandaar dus die naam, 'Carpet of Life.' 

Het idee achter Carpet of Life is dat het niet enkel een mooi tapijt oplevert, maar ook werkgelegenheid creëert, textielafval tegengaat en de eeuwenoude culturele traditie van de Boucherouite-techniek in stand houdt. Toekomstige eigenaren stellen een kleurenpalet samen met de zelfgekozen stoffen. Alles is mogelijk, want er kunnen zelfs sokken, handdoeken en ander overgebleven textiel gebruikt worden. Tijdens een designintake worden persoonlijke wensen doorgegeven, waarna het tapijt gemaakt wordt in Marokko.

Herinneringen krijgen nieuw leven

Misschien heb je wel bijzondere kledingstukken door de jaren heen verzameld, zoals oude kinderkleding, kleding van een bruiloft of van een overleden dierbare. De kans is groot dat je deze kledingstukken koestert. Kledingstukken worden bewaard om herinneringen dichtbij te houden. In plaats van deze items in dozen te stoppen om te bewaren, kan Carpet of Life de kledingstukken een nieuw leven geven in de vorm van een op maat gemaakt tapijt. Een mooie, blijvende herinnering en prachtig interieuraccessoire in één! 

Een mooi initiatief dus, waar we heel enthousiast van worden. Wil jij een Carpet of Life laten maken of zie je een ready made wel zitten? Kijk dan eens op de website, Instagram of Facebook of laat je inspireren door onderstaande beelden. 

Beeld: Carpet of Life
Deel dit artikel
Back to top