Lifestyle

Op zoek naar een lekker wijntje tijdens warm weer? Dit is waarom je voor een Pinot Grigio moet gaan

Op zoek naar een lekker wijntje tijdens warm weer? Dit is waarom je voor een Pinot Grigio moet gaan

We hebben even wat geduld moeten hebben maar de zomer en warm weer staan nu echt voor de deur! Dat wordt genieten van lekkere hapjes op een terras of jouw balkon of tuin mét een zonnetje op je gezicht. Ben je geen wijn connaisseur en heb je geen idee wat nou een lekkere variant is om op zo'n moment te drinken? Laat ons je dan adviseren.

Met een Pinot Grigio - ook wel bekend onder de namen Pinot Gris, Malvoisie, Grauburgunder, Ruländer en Szürkebarát - ga je nooit de mist in. Dit type druif is familie van de Pinot Noir en zorgt voor een witte wijn. Door de roze/grijze kleur van de vrucht, heeft de wijn wat meer kleur dan wanneer de drank is gemaakt van andere witte druivensoorten. 

Waarschijnlijk komt de Pinot Grigio druif net als de Noir variant uit Bourgogne maar dat is niet de enige plek waar je 'm tegenwoordig terugvindt. Op dit moment wordt de druif ook veel verbouwd in de Elzas, Duitsland en Italië (de plek die heeft bijgedragen aan de zeer goede reputatie van de druif) maar ook in Californië en Nieuw Zeeland zijn ze aan het experimenten met de Pinot Grigio.

Dit type druif kan zeer laat geoogst worden met als gevolg een relatief hoge concentratie aan suikers waardoor het een geschikte variant is voor zoete dessertwijnen. Maar dat hoeft niet! De Pinot Grigio staat wél altijd garant voor een (licht)zoete verfrissende wijn met fruitige aroma's als citroen, limoen, nectarine en appel. Verder kun je er kruidige en bloemige nuances in terugvinden zoals jasmijn en wilde rozen. 

Hapje, drankje, cheers: laat de zomer maar komen!

Beeld: Photo by Matthieu Joannon on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top