Fashion

Dit zijn de 7 items die onmisbaar zijn in een zomerse kantoorgarderobe

Dit zijn de 7 items die onmisbaar zijn in een zomerse kantoorgarderobe

Als je een kantoorbaan hebt, kan het dat er van je wordt verwacht dat je immer keurig gekleed op je werk verschijnt. Een casual look wordt niet geapprecieerd maar aan de andere kant moet jij je wel comfortabel voelen gedurende de dag, ook tijdens warm zomerweer.

Welke items dan niet te missen zijn in jouw garderobe? Wij helpen je uit - in de geval - de onconfortabele hitte zonder een faux pas te begaan op de werkvloer. 

1. Gestreept overhemd

Een gestreept overhemd is sowieso niet te missen in jouw kantoorgarderobe en tijdens de zomer kan deze gewoon doorgedragen worden. Stroop de mouwen op en doe een extra knoopje bovenaan open - zonder natuurlijk de grens te overschrijden van wat gepast is en wat niet. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jessie Bush (@wethepeoplestyle) op

Gestreept katoenen overhemd bij Mango.com

2. Linnen blazer

Tijdens meetings geef jij je look extra cachet met behulp van een blazer en dat is tijdens het warme weer niet anders. Wél is het materiaal verschillend van de blazer die jij tijdens andere seizoenen draagt. Een linnen exemplaar is namelijk net wat comfortabeler dan een wollen variant. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Chriselle Lim 🌟 임소정 (@chrisellelim) op

Linnen colbert bij Mango.com

3. Shirt dress

Dit type jurk zit heerlijk comfortabel dankzij de wijde fit en de stof is vaak lekker luchtig. Door voor een variant te gaan die net onder de knie rijkt, overschrijdt je geen grenzen qua wat wel en niet kan op kantoor. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Brittany Bathgate (@brittanybathgate) op

Sandro Blousejurk met streepdessin en overslag bij DeBijenkorf.nl

4. Bruine tas

Grote kans dat jouw werktas zwart is. Door deze om te ruilen voor een bruin exemplaar, geef je jouw looks direct een frisse uitstraling. Bovendien past die tint nou net wat beter bij vrolijke voorjaarskleuren. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Brittany Bathgate (@brittanybathgate) op

Loewe Hammock Small multifunctionele tas van kalfsleer bij DeBijenkorf.nl

5. Rok met knoopjes aan de zijkant

Dit type rok is helemaal on trend op dit moment en dat komt dus even mooi uit. Door de wat hogere split op de dijbeen met knoopjes daarboven en de luchtige stof is dit item heerlijk comfortabel. Door het te combineren met een nette blouse of top en een linnen blazer is jouw look meteen geschikt voor kantoor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Francesca Saffari (@francescasaffari) op

Asymmetrical Button Midi Skirt bij Stories.com

6. Broek met wijde pijpen

Een strakke broek is alles behalve comfortabel tijdens de warme dagen. Ruil deze exemplaren om voor een wijdere variant die bij voorkeur van een luchtige stof zoals katoen of linnen is. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@aimeesong) op

Soft broek met knopen bij Mango.com

7. Slingback heels

Blote tenen op kantoor: er zijn een hoop werkplekken waar je daar niet mee wegkomt. Je voet stoppen in een laars biedt zeker geen uitkomst. De perfecte schoen voor kantoor wat ons betreft? Slingback heels. Hierdoor zijn jouw tenen bedekt maar is je hier alleen voorzien van een bandje waardoor je voeten genoeg frisse lucht krijgen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Anouk Yve (@anoukyve) op

Ganni Sabine slingback van suède bij DeBijenkorf.nl

Deel dit artikel
Back to top