Lifestyle

14 x de allerfijnste én nieuwe hotspots op Ibiza

14 x de allerfijnste én nieuwe hotspots op Ibiza

Geen behoefte aan 'een pill in Ibiza' maar wél aan de nieuwste hotspots? Dan zit je hier gelukkig goed. We hoeven je waarschijnlijk niet meer te vertellen dat Ibiza een betoverend eiland is. Dat weet jij ook wel. Maar wat je misschien nog níet weet, is welke fijne nieuwe plekken er geopend zijn op het eiland. Én welke klassiekers onder de hotspots je beslist niet mag overslaan. Gelukkig weten wij dat wel en delen we onze tips graag!

Alle fijnheid van het gevierde Spaanse eiland op een rijtje: deze hotspots wil je beslist bezoeken wanneer je op Ibiza bent. Dertien maal de nieuwsten, mooisten, meest authentieke en gewoon ja, de allerleuksten van Ibiza op een rij! 

 

1. Aiyanna Beachclub

Deze beachclub staat niet voor niets in de top 21 van beste strandrestaurants ter wereld van Condé Nast Traveller. Aiyanna is het in 2017 geopende zusje van Amante en de sfeer hier is super relaxed. Is gezond en lekker eten jouw ding en ben je dol op een boho vibe? Dan ben je hier aan het goede adres. Aiyanna is te vinden in de Cala Nova Baai - een plek met azuurblauw glinsterend water. Bij Aiyanna kan je niet alleen lekker eten, relaxen en genieten van de omgeving; ook zijn er regelmatig tentoonstellingen en live optredens met lokale artiesten. In de ochtend kun je er terecht voor een yoga-sessie met zicht op de eindeloze horizon.

2. NOBU Hotel Ibiza Bay

Een heerlijke plek om te verblijven op Ibiza is NOBU Hotel Ibiza Bay. Het hotel ligt direct aan het strand en luxe en elegantie staan hier op de eerste plek. Lekker lunchen doe je bij Chambao en fancy dineren bij het nieuwe, net geopende restaurant BIBO. Nobu Ibiza Bay doet er alles aan om haar gasten een onvergetelijk verblijf te geven. Het is een plek waar een agenda niet bestaat en voor jong en oud van alles te doen is. Van chillen op zonovergoten bedden aan het zwembad tot aan op wellness gerichte lessen die het lichaam, de geest en ziel in evenwicht brengen. 

3. S'es Calinata

Een fijne lounge bar waar je kunt neerstrijken op gekleurde zittenzakken op de traptreden in het oude gedeelte van Eivissa, Ibiza Old Town. Extra fijn: vanaf je lounge kussen kijk je ook nog eens uit over Ibiza stad! Bestel een lekkere cocktail met wat tapas erbij. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Sescalinata Ibiza (@ibizasescalinata) op

4. Los Enamorados

Helemaal in het noorden van Ibiza, bij de rustige baai van Portinatx, vind je dit boutique hotel en restaurant in één (ook toegankelijk voor niet gasten). Het interieur is een mengelmoesje van vintage vondsten wereldwijd waarvan de spullen ook nog eens te koop zijn, en wat is het resultaat mooi. Authentieker vertoeven op het eiland wordt het niet!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jill Rooijakkers (@jill_rooijakkers) op

 5. La Paloma

In het rustige plaatsje San Lorenzo vind je het idyllische restaurant La Paloma, een echte Ibiza klassieker. Open voor zowel lunch als diner, voor laatstgenoemde is het wel handig om eventjes te reserveren want het is steevast erg druk bij dit hippie chique restaurant. Een enorme binnentuin vol citrusbomen, lichtjes, bloemen, kaarsen en mooi gedekte tafels. Neem je date mee of ga uitgebreid met familie of vrienden dineren. Het eten is biologisch en komt allemaal van het eiland zelf. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door La Paloma Ibiza (@lapalomaibiza) op

6. Babylon Beach

Synoniem voor laidback en relaxed is Babylon Beach. Met heerlijk biologisch eten en verse ingrediënten die rechtstreeks van de Babylon boerderij komen, weet je zeker dat je iets goeds voorgeschoteld krijgt. Met kids op Ibiza? dan vind je bij Babylon ook een speelruimte voor de kleintjes. Bestel een homemade ijslolly en strijk neer op één van de loungebedden aan het water. Genieten maar! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Eef Vanwelkenhuyzen (@eefvanwelkenhuyzen) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door fleurverloo (@fleurverloo) op

7. Elements Ibiza 

Op het befaamde hippie strand van Benirrás vind je Elements Ibiza. Niet voor niets komen de locals hier ook graag, want Elements is geen doorsnee spot. Doe mee met een lesje yoga en geniet van een verse juice en massage naderhand. De beste tijd om een bezoekje te brengen aan Elements? Op zondagavond, wanneer je tijdens zonsondergang de beroemde hippie drumsessie kunt meemaken op het strand van Benirrás. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door E L E M E N T S Ibiza (@elements.ibiza) op

8. Cala Bonita

Op het mooie Playa S'Estanyol ligt het stijlvolle Cala Bonita. De bekende Australische chef Karen Martini is verantwoordelijk voor het overheerlijk menu van deze extravagante strandtent. Een rustig dagje doorbrengen aan het strand? Dan zit je bij het rustige maar sfeervolle Cala Bonita goed.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door CALA BONITA (@cala.bonita.ibiza) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door CALA BONITA (@cala.bonita.ibiza) op

9. Aubergine

Een bezoekje aan Ibiza is niet compleet zonder een bezoekje aan restaurant Aubergine. Op het midden van het eiland, vlakbij het leuke dorpje Santa Gertrudis vind je dit prachtige vega-restaurant en winkel in één. Puur genieten, letterlijk.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Aubergine Ibiza (@aubergineibiza) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Aubergine Ibiza (@aubergineibiza) op

10. Legado Ibiza Finca Hotel

Nog maar net open maar nu al een aanvulling voor Ibiza is dit chique boutique hotel tussen Ibiza stad en Santa Eularia. Verwacht een extravagant interieur met diverse culturele invloeden, waarbij veel aandacht is besteed aan details. Huiselijk maar nét (oke, flink) wat stijlvoller dan thuis, daarvoor boek je een overnachting bij het Ibiza Finca Hotel

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Legado Ibiza Finca Hotel (@legadoibiza) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Legado Ibiza Finca Hotel (@legadoibiza) op

11. Casa Maca Ibiza

Omgeven door natuur en op maar vijf minuutjes rijden van Ibiza stad vind je Casa Maca Ibiza. Verwacht echte eiland-vibes, ruime suites en kamers en een megafijne badkamer in dit verblijf dat van alle gemakken is voorzien. Iedere kamer heeft een eigen terras met uitzicht op Ibiza stad. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Casa Maca Ibiza (@casamacaibiza) op

12. Paradiso Ibiza Art Hotel

Hij kon niet ontbreken in dit lijstje: het knalroze Paradiso Ibiza Art Hotel. Je hebt hem vast al eens voorbij zien op je Instagram feed: het is roze, het is hysterisch, het is geweldig. De gasten die tot nu toe hebben mogen verblijven in het Paradiso Ibiza Art Hotel zijn dolenthousiast en beloven een top ervaring. In dat geval nemen we dat maar aan!

13. La Bodega Tapas

La Bodega Tapas is dé hotpsot voor tapas in Ibiza Old Town, en dat snappen wij wel. Een typisch Spaanse maar eigentijdse setting met gezellig terras buiten, in de 's avonds nog altijd bruisende straatjes. Niet voor niets staan hier mensen te wachten tot er een tafeltje vrijkomt: betaalbaar, uitstekende tapas en leuke bediening. Vooraf reserveren is handig, want je hebt natuurlijk wel iets beters te doen dan in de rij staan wanneer je op Ibiza bent. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Julia Rambaud (@julia.ramb) op

14. Amante

Even iets helemaal anders? Dan bezoek je Amante Beachclub. Voor een dagje zonnestralen opvangen, fijne cocktails, een lunch of diner. Een betoverend sfeertje en perfecte uitkijkplek over zee. Kijk ook even naar het programma van Amante wanneer je op Ibiza bent, want ze organiseren romantische movie nights in de buitenlucht. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Amante Ibiza (@amanteibiza) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Amante Ibiza (@amanteibiza) op

Zin in meer leuke reistips? De fijnste (en geheime) hotspots van Valencia vind je in dit artikel. 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top