Gezichtsverzorging

10 redenen om olie aan je beautyroutine toe te voegen

10 redenen om olie aan je beautyroutine toe te voegen

In een tijd waarin we steeds bewuster worden van de producten die we gebruiken voor ons lichaam, zien we steeds meer producten met daarin plantaardige oliën. Ik ben groot voorstander van meer olie in onze beautyproducten, het is een ingrediënt dat van oudsher zorgt voor een prachtige huid en mooi haar.

Zorg er wel voor dat je fijne, plantaardige oliën gebruikt die goed door de huid en het haar worden opgenomen. Pure plantaardige oliën zoals amandel-, argan-, olijf- en kokosnootolie zijn prima, ze bevatten enorm veel vitamines en anti-oxidanten die de huid zullen ondersteunen. Toch is nog niet iedereen overtuigd, ik geef je dus 10 redenen waarom je meer olie zou moeten gebruiken in je beautyroutine!?

 

 

1. Plantaardige oliën worden al eeuwenlang gebruikt om onze huid en haar mooi en gezond te houden, ook nu wordt olie nog over de hele wereld gebruikt als ultiem beautymiddel. En als legendarische vrouwen als Cleopatra olie gebruikten….dan moeten wij dat zeker ook doen!

 

2. Een glanzende huid ziet er direct jonger en frisser uit. Als je een goede plantaardige olie gebruikt, heb je binnen no time en het effect blijft ook langer dan met een body lotion. Voor een nog stralender effect kun je ook wat shimmers of fijne glitters toevoegen aan de olie.

 

3. Heb je last van een droge huid met vervelende schilfertjes en veel roodheid en gebruik je een hydraterende (dag)creme? Dat is helaas niet voldoende, je kunt in dat geval beter ook een huidolie gaan gebruiken. Een goede huidolie wordt herkend als een lichaamseigen stof en snel door de huid opgenomen, de lipiden in de olie repareren de huidbarrière en daardoor zal de huid snel minder rood, ruw en droog worden.

 

4. We reinigen onze huid vaak met te ontvettende producten, iets wat problemen met de huidbarrière kan veroorzaken. Reinig je huid eens met een wat rijkere reiniger op basis van olie, dat is minder belastend voor de huid en make-up en vuil worden ook nog eens beter opgelost en verwijderd.

 

5. Door het koude herfst-en winterweer wordt de huidbarrière sneller aangetast, zeker als we onze huid nog eens extra uitdrogen door binnen de verwaming lekker hoog te zetten en onder een hete douche te stappen! Je huid zal in dit seizoen dus sneller droog, rood en schilferig worden, gelukkig is dat prima te voorkomen door een paar druppels olie te mengen door je dagcreme of foundation.

6. Heb je een vette huid en denk je dat olie niets voor je is? Geen zorgen, want de nieuwe gezichtsoliën trekken supersnel in en laten geen vettig gevoel achter op de huid. Vind je het effect toch iets te glanzend voor overdag? Dan kun je olie ook prima alleen in de nacht gebruiken of gebruik een speciaal nachtmasker.

 

7. Zit je met je handen in je droge, onhandelbare lokken omdat die altijd pluizig zijn? Begin dan met het gebruiken van shampoo en conditioner met een plantaardige olie zoals arganolie, dat maakt haar direct meer handelbaar. Of breng af en toe wat leave-in creme aan in je droge punten, dat houdt je haar soepel en glanzend.

 

8. Na het wassen breng je in het vochtige haar nog wat extra druppels olie voor je het gaat drogen. Heb je een doffe huid of haar dat wat dof oogt? Een paar druppels olie in je handpalm doen, even wrijven en duw de olie op je huid en tegen je haar. Beperk het wel tot de haarpunten, omdat je liever geen olie op de hoofhuid hebt.

 

9. Olie op je huid of haar aanbrengen is heel fijn, maar vergeet ook niet voldoende goede oliën zoals olijfolie te gebruiken in je voeding! Plantaardige oliën zitten vol vitamines en zijn heel belangrijk voor een gezond lichaam. Hierdoor straalt de huid ook van binnenuit!

 

10. De aroma’s van plantaardige oliën worden gebruikt bij aromatherapie en kunnen direct zorgen voor o.a. ontspanning of energie. Zorg dus altijd dat je even ruikt aan de olie voordat je die gaat gebruiken, het geeft mij altijd een warm gevoel van binnen.

 

Durf jij het al aan? Probeer eens wat vaker producten met olie te gebruiken, je zult merken dat je huid en haar er absoluut van opknappen!

Deel dit artikel
Back to top