Gezichtsverzorging

Ga je binnenkort vliegen? Zo bescherm jij jouw huid tegen de droge cabinelucht

Ga je binnenkort vliegen? Zo bescherm jij jouw huid tegen de droge cabinelucht

Hoewel ik zelf niet zo dol ben op vliegen, vind ik reizen zo leuk dat het mij niet ervan weerhoudt om naar de andere kant van de wereld te gaan. De vlucht zelf probeer ik altijd maar zo ontspannen mogelijk door te komen met de nodige entertainment en snacks.

Voor mijn volgende reis voeg ik daar een focus op huidverzorging aan toe. Nu dat ik inmiddels een paar jaartjes de dertig ben gepasseerd, heb ik door dat mijn velletje wel wat extra liefde kan gebruiken. Zeker tijdens een vlucht! De droge cabinelucht kan echt een 'aanval' zijn op je lichaam. Je ogen en neus voelen oncomfortabel aan en je huid heeft er ook wel eens hydrateerder uitgezien. Door het tekort aan vocht, gaat je velletje meer talg aanmaken met als gevolg wellicht puistjes. En dat wil je natuurlijk niet.

Gelukkig zijn er een hoop dingen die je kan doen om je huid te verzorgen. Sla van te voren fijne skincare producten in die je tijdens de reis en erna kunt gebruiken. Paula's Choice heeft op dit moment producten op miniformaat die ideaal zijn voor de vlucht én die twee weken van je vakantie zelf. Klik simpelweg bij de keuze voor het formaat op de 'mini' versie.

Ben jij iemand die jouw eigen producten overgiet in doorzichtige meeneemflesjes? Dan is het misschien goed om te weten dat je door dit te doen de werking van het product vermindert. Er komt namelijk licht bij én lucht waardoor bacteriën kunnen ontstaan. 

Paula's Choice adviseert de volgende producten. Natuurlijk kun je deze ook gewoon aanpassen op jouw huidtype!

1. Gentle Cleasing Cloths

Door je gezicht te reinigen, ontdoe jij jouw huid van make-up en vuil. Deze doekjes werken zelfs bij waterproof make-up én hydrateren je velletje. Win win!

Gentle Cleansing Cloths bij Paulaschoice.nl

2. Hyaluronic Acid Booster

Deze booster is essentieel wanneer je een langere vlucht hebt. Deze gaat namelijk een trekkerig gevoel tegen én herstelt de vochtbalans van de huid.

Hyaluronic Acid Booster bij Paulaschoice.nl

3. Defense Antioxidant Pore Purifier 

Hiermee worden poriën ontstopt. Bovendien beschermt de purifier je huidje tegen de effecten van hergebruikte lucht in de cabine.

Defense Antioxidant Pore Purifier bij Paulaschoice.nl

4. Radiance Renewal Mask

Ook dit product zorgt ervoor dat je poriën ontstopt worden en het beschermt de huid tegen de effecten van hergebruikte lucht in de cabine.

Radiance Renewal Masker bij Paulaschoice.nl

5. Resist Anti-aging Primer Serum SPF 30

Aan boord is er natuurlijk een limiet aan hoeveelheid vloeistoffen die je mee mag nemen. Verpakkingen mogen doorgaans maximaal 100ml zijn en het liefst neem je niet een hele tas aan fullsize producten mee. Het handige aan de Resist Anti-aging Primer Serum SPF30 is dat het drie dingen in één is: een voedend serum, een primer voor je make-up en er zit ook nog eens een zonnefilter in zodat je beschermd het vliegtuig uitstapt.

Resist Anti-Aging Primer Serum SPF 30 bij Paulaschoice.nl

6. Resist Skin Restoring Dagcrème SPF 50

Zodra jij op je bestemming aankomt, is de kans groot (overdag natuurlijk) dat je huid direct wordt blootgesteld aan een flinke portie zon. Bescherm je velletje dus direct met een SPF. Deze dagcrème heeft een SPF 50, gaat een doffe huid tegen én hydrateert de droge huid.

Resist Skin Restoring Dagcrème SPF 50 bij Paulaschoice.nl

7. Omega+ Complex OMEGA+ Nachtcrème

Dit product is ideaal als je 's nachts vliegt. Het herstelt de vochtbalans van je huid en versterkt meteen haar barrière. 

Omega+ Complex Nachtcrème bij Paulaschoice.nl

Beeld: Photo by Simon Maage on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top