Gezichtsverzorging

Ja, de vervuiling in de lucht heeft ook een effect op je huid

Ja, de vervuiling in de lucht heeft ook een effect op je huid

Al een lange tijd is klimaatverandering hét onderwerp waar wij ons zorgen over maken. We denken na over de wereld die wij doorgeven aan onze kinderen en kleinkinderen en realiseren ons dat het écht tijd is voor verandering.

Wat daarnaast ook een rol speelt, is wat het effect van de vervuilde lucht is op jouw huid. 

Wat zijn klimaatveranderingen?

Hebben we het over klimaatveranderingen? Dan bedoelen we de blijvende wijzingen die het klimaat nu meemaakt. Het klimaat is de gemiddelde weerstoestand waar onder andere de temperatuur, windkracht en neerslag meetellen. Het klimaat verandert door verschillende factoren en ook de mensheid zorgt voor de nodige opschuddingen. 

Wat betekent klimaatverandering voor je huid? 

Met het oog op het klimaat maken we ons ook een beetje zorgen om onzelf. Er zit best wel veel vervuiling in de lucht en vooral in de grote steden zullen de cijfers je verbazen. Wat voor effect hebben al deze stoffen op onze huid en wat kunnen we er tegen doen? Denk bijvoorbeeld aan fijnstof: een verzamelnaam voor miniscule deeltjes die in de lucht rondzweven. Die deeltjes komen logischerwijze als eerst terecht op je huid wat natuurlijk ook de nodige problemen met zich meebrengt. Denk bijvoorbeeld aan pigmentvlekken of het versnelde proces van huidveroudering. Ja, alles wat in de lucht zit, komt uit eindelijk bij ons terecht. Gelukkig is er genoeg wat je kan doen om dit alles wat dragelijker te maken voor je huid. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Skincare.com (@skincare) op

Ten eerste is het belangrijk om je huid in de ochtend én in de avond goed te reinigen. Zorg ook dat je buiten de deur je huid te allen tijde beschermt. Weet jij al dat je elke dag SPF op moet hebben? Als laatste is het belangrijk om voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen. Zo bescherm je niet alleen je huid maar ook je lichaam. Zorg altijd voor voldoende vitamine A en zink en wees niet bang om daar tabbletten voor te moeten slikken. Deze pillen helpen je met een gezonde huid en de opbouw van lichaamscellen. 

De beste producten voor je huid

Natuurlijk zijn wij niet klaar voordat we je een handje helpen met de beste producten voor je huid. Deze producten beschermen je velletje en geven het alles wat het nodig heeft om te overleven in deze tijd. 

 

Weet jij wat een skin fridge is? Zo niet, klik dan even hier. Wij leggen je alles over deze nieuwe beautytrend uit. 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top