Oogmake-up

De beste oogschaduwtips + La Palette Nude

De beste oogschaduwtips + La Palette Nude

Lang niet iedere vrouw gebruikt of bezit oogschaduw. Niet omdat ze het niet mooi vinden. Ze kunnen namelijk enorm genieten van een mooie nude of smokey eye look. Nee, simpelweg omdat ze niet weten hoe ze het moeten gebruiken. Daarom de meest gemaakte fouten én ook direct de oplossing. 

Met oogschaduw kun je eindeloos combineren. Chique, sophisticated, verleidelijk, subtiel of gedurfd. Van day to night, licht naar donker... Met oogschaduw creëer je de allermooiste looks. Weet je nog niet helemaal hoe je ermee moet omgaan? Wij zetten de meest gemaakte fouten op een rij, dan zijn die ook gelijk uit de weg en heb jij officieel geen excuus meer om nog langer oogschaduw te bannen uit je leven.

De meest voorkomende oogschaduwfouten + La Palette Nude
DE MEEST VOORKOMENDE OOGSCHADUWFOUTEN

FOUT 1. Je matcht de oogschaduwkleur met jouw oogkleur.
Hoe kan het fout gaat? Het is toch dezelfde kleur? Maar om jouw ogen te laten spreken, heeft het contrasterende elementen nodig die elkaar complimenteren. Kleuren die met jouw iris matchen, zullen jouw ogen verzwakken in plaats van versterken. Dit betekent niet dat je helemaal geen overeenkomende kleuren mag pakken, maar zorg ervoor dat jouw oogschaduwkleur niet overheerst waardoor jouw oogkleur daardoor in het niet valt. Kies voor tinten of lichtere varianten. 

FOUT 2. Je brengt eerst concealer aan en vervolgens oogschaduw.
Door eerst concealer onder je ogen aan te brengen, nodig je de losse oogschaduw die niet op jouw oogleden bleef zitten als het ware uit om op de conceiler te blijven plakken. Om te voorkomen dat je jouw basis make-up eraf moet halen en opnieuw moet aanbrengen, is het de moeite waard om het om te draaien. Breng eerst de oogschaduw aan, op deze manier kun je losse 'gemorste' oogschaduw gemakkelijk wegvegen, zonder verspilling van kostbare concealer. Ga wanneer de eye look af is pas aan de slag met concealer en de rest van jouw basis. 

FOUT 3. Je blendt niet (goed).
Iedereen houdt van de look van een contoured eye, die je krijgt door twee kleuren te gebruiken; een lichte voor op het ooglid en een donkere voor in de arcade boog om diepte en structuur te creëren. Heel erg belangrijk hier is het blenden en daarvoor is het kwastje een onmisbaar onderdeel. Let op! De spons applicator laat je even links liggen, je gaat aan de slag met het kwastje. Wanneer je een spons applicator gebruikt of niet goed blendt, kan jouw oogmake-up er messy en niet af uitzien in plaats van sexy en smooth.

FOUT 4. Je brengt oogschaduw onder de ogen aan.
Wanneer je oogschaduw onder de ogen aanbrengt, is het belangrijk om dit alleen langs de wimperrand te doen. Teveel oogschaduw onder de wimperrand trekt het oog naar beneden en daardoor kun je er moe uitzien. 

Nu de fouten uit de weg zijn, kunnen we aan de slag met oogschaduw. Enjoy!

 

Get the look: Rihanna

sun-kissed pure-beauty look


MTV Movie Awards

Rihanna tijdens de MTV Music Awards 2014

 

Rihanna geeft hierboven een perfect voorbeeld van een everyday nude eye beauty look. Rihanna's make-up artist Mylah Morales vertelt hoe ze de fresh face nude make-up look creëerde.

1. "Ik ging voor de sun-kissed pure-beauty look. Voor de ogen gebruik ik een bronzy-nude eye palette. Allereerst bracht ik een lichte nude aan op het gehele ooglid met een lichtere shade in het midden als highlight." 

2. "Vervolgens bracht ik donkerbruin-brons aan in de arcadeboog om schaduw te creëeren. Is brons niet jouw kleur? Kies dan voor een meer taupe-bruin. Goed blenden!"


3. "De volgende stap kun je eventueel overslaan, maar omdat het om een awardshow ging, bracht ik ook een zwarte eyeliner aan en een beetje kohlpotlood in de waterlijn. De eye look maak ik af met een intens zwarte mascara."

4. "Maak de sun-kissed look af met bronzer en lipgloss. De faux glow creëer je met een subtiele bronzer op je wangen en peachy shimmery blush op de jukbeenderen. Breng een beetje extra bronzer aan onder de jukbeenderen om het gezicht te contouren." 

5. "Tenslotte een nude lipgloss op de lippen en je bent klaar!" 
 

Nude is the new Black

Nude staat allang niet meer voor onzichtbaar. De nude trend is here to stay en niet meer weg te denken. Het nude palette is de ultieme tool om elke mogelijke makeup look neer te zetten. Een subtiele, frisse nude voor overdag, een smokey nude voor date-night, een glamorous nude voor cocktails of een sophisticated nude op kantoor. Dat vraagt om een nude palette...

Exciting news! L’Oréal Paris introduceert La Palette Nude, een compositie van 10 nude tonen waarmee je eindeloos kunt combineren. De nudes variëren van licht tot intens en van glanzend tot mat. Het palette komt in een luxe doosje met spiegel en tweezijdig dun foamkwastje met aan één zijde een blend kwastje. Met andere woorden, een prachtig musthave beauty item voor jouw make-up stash!

De meest voorkomende oogschaduwfouten + La Palette Nude
 

La Palette Nude is vanaf 30 augustus exclusief verkrijgbaar bij grote Etos filialen en vanaf week 35 ook online voor €19,99. 

 

GIVEAWAY

Sta jij te springen om met de oogschaduw palette aan de slag te gaan? We geven 3x de Color Riche La Palette Nude t.w.v. €19,99 weg. Wil jij kans maken? Meedoen is heel gemakkelijk. Stuur een e-mail naar info@trendalert.nl met jouw naam en adresgegevens! En wie weet ontvang jij binnenkort de La Palette Nude thuis! LET OP! Deze winactie is gesloten!

 

Deel dit artikel
Back to top