Travel

Dit is waar jij zou moeten zitten in het vliegtuig als je deze behoeftes en klachten hebt

Vliegen is niet altijd een pretje. Je zit immers urenlang op dezelfde stoel en veranderen is er niet bij. De keuze voor een zitplek zou je dus goed moeten overwegen en daarbij moet je vooral niet je behoeftes tijdens een vlucht vergeten.

Want wat nou als je vaak naar het toilet moet? Je kieskeurig bent op het gebied van eten? Of het altijd koud hebt? Wij hebben de belangrijkste behoeftes hieronder gezet plus welke stoel je dan moet kiezen. Alsjeblieft...

1. Als je graag de hele vlucht slaapt
Ben jij iemand die kan slapen tijdens het vliegen en wil je dit het liefste doen? Dan is een stoel bij het raam voor jou de beste optie. Niet alleen heb je een wand waar je tegen kunt leunen als je in slaap valt, ook hoef je niet de hele tijd op te staan als andere mensen bijvoorbeeld naar het toilet moeten. 

 

Taiwan bound with this one 🇹🇼

Een bericht gedeeld door Chriselle Lim 🌟 임소정 (@chrisellelim) op

2. Als je het snel koud hebt
Plaatsen naast de nooduitgang mogen dan vaak extra beenruimte hebben, het zijn ook de stoelen waar het een stukje kouder kan zijn dan in de rest van het vliegtuig. Hoe dicht de deuren of ramen ook zitten, er komt altijd wel iets van kou binnen (bedenk dat het tien kilometer in de lucht het gewoon hard aan het vriezen is). 

3. Als je een kieskeurige eter bent
Vaak wordt er van voren naar achteren gewerkt met het uitdelen van eten. Houd je dus van een warme maaltijd en de eerste keuze uit snacks en drankjes? Dan is dit de plek waar jij moet zitten. 

4. Als je turbulentie erg vervelend vindt
Er is nog een voordeel aan vooraan zitten in het vliegtuig: je hebt er het minste last van turbulentie. 

5. Als je vaak naar het toilet moet
Je voelt 'm al aankomen: als je hier last van hebt, dan is het handig om een stoel aan het gangpad te nemen. Op deze manier hoef je niet de hele tijd je buren te storen omdat je weer even moet toiletteren. Je kunt ervoor kiezen om een stoel te nemen die dichtbij de toiletten zit als je niet veel wilt lopen tijdens de vlucht, maar sta er wel bij stil dat je dan misschien last hebt van de toiletrij en eventuele geuren...

 

1.5 hrs ‘till final destination. ✌🏽

Een bericht gedeeld door JULIE SARIÑANA (@sincerelyjules) op

Beeld thumb: iStock

Deel dit artikel
Back to top