Gezichtsverzorging

Dit gebeurt er met je huid tijdens het reizen met het vliegtuig + dit doe je eraan

Dit gebeurt er met je huid tijdens het reizen met het vliegtuig + dit doe je eraan

Ga je binnenkort reizen met het vliegtuig? Dan weet je vast dat je huid hier niet al te prettig op reageert. Helemáál niet prettig zelfs. Gelukkig zijn er een aantal tips die je kunt toepassen voor een rustige huid tijdens en na je reis.

Het is zo ver, je stapt eindelijk in het vliegtuig onderweg naar een heerlijke vakantiebestemming. Zodra je eenmaal uit het vliegtuig komt, zijn er drie pukkels bijgekomen en lijkt het vocht, en daarmee de glow, in je huid volledig verdwenen. Dit komt allemaal door de airco en de lage luchtvochtigheid. Onze huid heeft een luchtvochtigheid van vijftig tot zestig procent nodig. Als je je bedenkt dat deze in het vliegtuig twitntig procent of lager is dan snap je misschien wel waarom je velletje zo opspeelt. What to do? 

De nacht ervoor

Voordat de dag van vliegen daadwerkelijk aanbreekt, is het belangrijk om je huid alvast wat liefde te geven en met liefde bedoelen we natuurlijk hydratatie. Of je nou een droge huid hebt of een vette, een hydraterend masker de avond ervoor kan een heel stuk meehelpen. Zo geef je je velletje alvast een boost voor je reis.

Antibacteriële gel

Wanneer je vaak de neiging hebt om je gezicht aan te raken, heeft dat al een groot effect op de zuiverheid van je huid. Laat staan wanneer je reist. Tijdens de vlucht komen je handen in aanraking met veel, héél veel, bacteriën. Deze kun je dan ook niet ontwijken. De handvaten van je vliegtuigstoel, het toilet of je uitklaptafeltje hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn een bron van bacteriën die jij liever niet in contact wilt brengen met je huid. Zorg er daarom voor dat je een antibacteriële gel meebrengt in je toilettasje. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Felicia Akerstrom (@fakerstrom) op

Ga make-uploos

Zodra je het vliegtuig instapt, gaat je huid zich aan de ruimte aanpassen. Het zorgt ervoor dat je huid droog wordt en hierdoor gaat je make-up, met name je poeder en foundation, ook droog worden en gaan ze zich opdelen in allerlei kleine deeltjes. Deze gaan in je huid trekken en zo kan je huid gemakkelijk onzuiver worden. Zorg er daarom voor dat jij je velletje zo min mogelijk 'belast' met welke vorm van make-up dan ook. Wanneer je toch wilt gaan voor wat dekking kan je het beste een tinted moisturizer gebruiken. Deze is niet zo dik als je foundation.

Moisturize!

Het allerbelangrijkste voor je velletje: breng een goed hydraterende moisturizer aan voordat je vlucht begint. Deze kun je ook meenemen, maximaal 100ml, tijdens je reis zodat jij je huid door de vlucht heen een opkikker geeft. Neem daarbij niet alleen je gezicht mee maar ook je handen en nek. Deze zijn ook vaak erg toe aan wat vocht. Voor je huid is een moisturizer zonder alcohol het fijnst. 

Masker of face mist 

Als je een lange vlucht tegemoet gaat dan is het niet gek dat je in het vliegtuig je avondroutine gewoon doorzet. Alhoewel dit wat lastig kan zijn is het meebrengen van een masker in het vliegtuig soms de redding van je huid. Neem een vochtinbrengend gezichtsmasker mee dat je gemakkelijk op je gezicht kunt plaatsen. Deze zal een heleboel vocht terug in je velletje brengen. Ook kan een face mist handig zijn, mocht je iets minder moeite willen doen.

Al met al is het belangrijk dat je niet alleen je huid tijdens de vlucht verzorgt maar ook extra goed vóórdat je op reis gaat. Dit kan soms een grote verandering maken in hoe je huid gaat reageren op de vlucht. 

De fijnste vliegutuig essentials

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top