Lifestyle

6 manieren om een jetlag te voorkomen en te verslaan

We hebben dat gevoel van een jetlag allemaal weleens meegemaakt, zodra je terugkomt van vakantie voel je je moe, slap en wil je het liefst de rest van de dag lekker slapen. Maar dat is precies al één van de dingen die je juist niet moet doen! Aangezien we alweer druk bezig zijn met onze reisplannen voor de zomervakantie, leek het ons een goed idee hier alvast wat tips voor te verzamelen.  

1. Drink heel veel water

Natuurlijk is dit al een beetje vanzelfsprekend, maar toch is het drinken van heel veel water één van de beste manieren om een jetlag te voorkomen. Koop de grootste fles water die je kan vinden. Zo bijf je goed gehydrateerd, en we weten allemaal hoe irritant het is om elke keer om zo'n nieuw, klein flesje water te vragen als je al in het vliegtuig zit. 

2. Doe géén dutjes

Hoe graag je dit ook wilt en hoe moe je ook bent, doe dit niet. Als je gaat slapen zodra je thuis komt, kom je namelijk niet terug in het ritme van je eigen tijdzone. Blijf daarom wakker en probeer pas te slapen als het moet, zo word je ook niet ineens midden in de nacht wakker. 

 

Een bericht gedeeld door Kylie (@kyliejenner) op

3. Probeer vliegtuigmaaltijden te vermijden

De meeste weten waarschijnlijk al wel dat vliegtuigmaaltijden niet een van de gezondste dingen zijn die je kan eten, dus probeer dit niet te eten, tenzij je een enorm lange vlucht hebt, natuurlijk. Eet liever een goede maaltijd voordat je in het vliegtuig stapt, direct als je geland bent of maak zelfs een gezond maaltje voor je trip. Omdat er zoveel zout in deze maaltijden zit krijg je een opgeblazen gevoel, raak je uitgedroogd en moe.

4. Drink geen alcohol

Of je nou vliegangst hebt of niet: je kunt beter geen alcohol drinken voor en tijdens de vlucht. Je lichaam droogt al uit van alcohol, maar tijdens een vlucht in het vliegtuig wordt dit effect nog meer vergroot. Het is dus slimmer om het gewoon bij water te houden, en anders frisdrankjes. 

5. Slaappillen...?

Veel mensen nemen slaappillen in voor een vlucht, omdat slapen tijdens het vliegen natuurlijk veel lekkerder is dan wachten tot je weer geland bent. Je kunt ook een spray gebruiken. Sprays werken voedend en kalmerend voor je huid en bereid je voor op een goede rust. 

6. Wat te doen bij vertraging?

Is je vlucht onverhoopt geannuleerd of vertraagd? Dat is nooit fijn en in bijna alle gevallen extra vermoeiend. Je hebt niet alleen te maken met tijdverlies, maar soms ook stress en extra kosten. In sommige gevallen heb je recht op een compensatie van je geannuleerde vlucht. Ook als de luchtvaartmaatschappij een vervangende vlucht regelt heb je recht op een vergoeding, wanneer de vervangende vlucht op een ander tijdstip vertrekt dan de originele vlucht. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jennifer Lopez (@jlo) op

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top