Travel

Ga jij binnenkort vliegen? Dit zijn 10 tips om jouw reis aangenamer te maken

Ga jij binnenkort vliegen? Dit zijn 10 tips om jouw reis aangenamer te maken

Yes! Eindelijk mogen we weer naar sommige landen reizen. Wat heb ik het gemist! Wat ik absoluut niet heb gemist, is het lange wachten, alles moeten in- en uitpakken bij security en oncomfortabel zijn in het vliegtuig. Toch is het de bestemming de moeite waard.

Als voormalig frequent flyer heb ik met de tijd geleerd hoe ik mijn vluchten een stuk aangenamer kan maken. Dit zijn tien tips om meer van jouw vliegreis te kunnen genieten.

1. Leeg flesje meenemen

Neem een leeg of herbruikbaar flesje zodat jij geen vier euro hoeft te betalen voor water.

2. Heuptasje

Draag een heuptasje of crossbody bag zodat jij gemakkelijk je mobiel en identiteitskaart kan pakken. Hang je herbruikbare flesje met draagkoord aan je fanny pack en jij hebt alles wat je vaker nodig hebt bij de hand.

3. Draag laagjes

In het vliegtuig is het vaak of heel warm of heel koud. Draag laagjes zodat jij het de hele vlucht comfortabel hebt. Sowieso is het fijn om loungewear te aan te hebben tijdens je reis.

4. Powerbank

Zorg dat jij niet met een smartphone zonder batterij komt te zitten en jij je online boarding pass niet meer kan laten zien. Laad je telefoon van tevoren op en maak gebruik van de stopcontacten op het vliegveld. Schaf ook een powerbank aan (vergeet deze niet ook op te laden) zodat jij veel series kan kijken en spelletjes kan spelen terwijl je wacht.

 

5. Geef aan dat je breekbare spullen in je koffer hebt zitten

Vraag aan de incheckbalie of jij een label kan krijgen waar 'breekbaar' of 'fragile' opstaat. Je koffer komt bovenop te liggen en hoef je dus minder lang te wachten bij de bagageband. Daarnaast gaan ze op het vliegveld wat beter om met jouw bagage!

6. Een tas voor elektronica + vloeistoffen

Naast dat jij je schoenen met plateauzolen uit moet trekken en je riem en horloge af moet doen, moet je vaak al jouw elektronica en vloeistoffen uit je tas halen. Bespaar jezelf de tijd door deze items in een tasje in je koffer te doen.

7. Plastic zakje meenemen

Neem een plastic tasje mee zodat jij je eigen mini-televisie kan maken. Stop je mobiel in de ziploc bag en hang het op aan je klaptafeltje.

8. Nachtcrème of gezichtsspray op waterbasis

Blijf gehydrateerd door nachtcrème op te smeren of neem een gezichtsspray op waterbasis mee het vliegtuig in. Handcrème en een lippenbalsem is ook onmisbaar.

9. Noise cancelling koptelefoon

Een koptelefoon met noise canceling is dé manier om in het vliegtuig geen last te hebben van geluiden van het vliegtuig zelf of van je medepassagiers.

10. Laat je koffer opvallen

Heb jij zo'n standaard koffer die iedereen heeft? Zorg dat jij je koffer laat opvallen met stickers, felle labels of met iets anders waarmee jij die van jou direct kan herkennen.

Beeld: Photo by inma · santiago on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top