Fashion

Dit is een geniaal trucje om makkelijk je beha te wassen zonder wasmachine

Eeb bh wassen is niet makkelijk. Misschien weet je het niet maar je zou het bh wassen eigenlijk altijd met de hand moeten doen. De stoffen zijn vaak delicaat net als de pasvorm en de beugels die erin verwerkt zijn. Tijdens het bh wassen gooien wij die van ons eigenlijk altijd in de wasmachine (in een waszakje, dat wel) maar in ons bh wassen routine gaat nu verandering komen dankzij deze truc!

Men neme een slacentrifuge, wat milde vloeibare zeep (zoals babyshampoo) en flink wat water om het bh wassen te beginnen. Meng de zeep en het water in de centrifuge en laat om je bh erin weken voor 10 minuten. Vervolgens laat je de centrifuge een paar keer draaien als vervolg op het bh wassen. Die smurrie die je in het water vindt, komt dus allemaal los tijdens het bh wassen. Gadver!

Haal na het bh wassen de bh uit de slacentrifuge, gooi het water weg en doe er weer schoon water in én je bh om het bh wassen te herhalen. Laat je bh weer een paar rondjes draaien, gooi het vieze water weg en herhaal het bh wassen stappenplan tot het water schoon is.

Blijft je bh na het bh wassen een grauwe kleur hebben ondanks dat er geen vies water meer komt? Doe dan wat witte azijn in het water tijdens het bh wassen en laat dit 20 minuten weken. Giet het azijn en watermengsel weg en doe er weer schoon water bij en centrifugeer. Gooi het water weg en doe er eventueel weer schoon water in, je beha en centrifugeer. Herhaal dit net zolang totdat de azijn verdwenen is.

Beeld: iStock

Deel dit artikel
Back to top