Beauty

Zo rust je even goed uit na een stressvolle en vermoeiende dag

Na een lange, vermoeiende dag kan het soms lastig zijn om jezelf weer even bij elkaar te rapen. De stress kan je misschien te veel worden en daar wordt je humeur natuurlijk ook niet beter van. Om jezelf uit deze sleur te halen, zijn er een paar dingen die je kan doen. Wij zetten onze lievelingsmethodes voor je op een rijtje en wij weten zeker dat jij je hier gelijk een stuk opgeluchter door voelt. 

Als je even niet zo'n goede dag hebt gehad, is het wel erg verleidelijk om gelijk je bed in te duiken met een snack en Netflix. Toch zijn er ook nog genoeg andere dingen die je kan doen om wat vrolijker te worden die zeker het proberen waard zijn.

1. Maak een lijstje met wat je gelukkig maakt
Als je gestrest bent, dan ben je al snel geneigd om hier uren over na te denken. In plaats van deze aanpak, kan je ook proberen om juist na te denken over de positieve dingen. Wat maakt je nou echt gelukkig? Schrijf bijvoorbeeld op waar je trots op bent of welke landen je nog zou willen bezoeken. Zo verander jij je hele mindset in een handomdraai!2. Ijs eten direct uit de beker
Wie houdt hier nou niet van? Laat je even helemaal gaan met een bak ijs en je bent vast en zeker na een paar happen weer helemaal happy. Dit moet je natuurlijk niet elke dag doen, maar als het dan mag, dan is het geluk extra groot. 

3. Probeer een paar ontspannende oefeningen
Er zijn heel wat oefeningen online te vinden die ervoor gemaakt zijn om je te laten relaxen. Denk aan ademhalingsoefeningen of bepaalde poses die je kan aannemen. Hierdoor focus jij je even helemaal op wat je aan het doen bent, in plaats van op de negatieve dingen. 4. Kijk oddly satisfying video's
Je kent het wel, van die tikkeltje aparte video's waar je op een of andere manier wel erg kalm van wordt. We hebben het hier over video's van bijvoorbeeld iemand die met slijm speelt of iemand die een blok schuim doorsnijdt. Het is bewezen dat dit soort filmpjes erg rustgevend zijn en je kan er dan ook wel uren naar blijven kijken.

5. Zet natuurgeluiden op
Het geluid van verkeer en pratende mensen de hele dag is nou niet bepaald rustgevend. Om dat nou even helemaal uit je hoofd te zetten, kan je natuurgeluiden opzetten! Het geluid van regen of vogels kan je helemaal in je eigen wereldje laten komen en dat zorgt voor rust. 

6. Was je vuile afwas met de hand
Nu horen we je denken 'Hier heb ik toch totaal geen zin in na een lange dag?', maar het kan echt helpen. Het zorgt er namelijk voor dat je even met iets heel anders bezig bent en volgens onderzoek kan dit nervositeit en stress verminderen. Een win-winsituatie!Beeld thumb: iStock

Deel dit artikel
Back to top