Beauty

Wanneer je dit eet voel je je een stuk gelukkiger

Een kwartier sporten kan al goed zijn voor een beter humeur, maar er is nu een nóg simpelere manier om vrolijk te worden. We weten allemaal dat het nuttigen van paar stukken fruit en wat groente per dag supergezond is voor ons lichaam, maar nu blijkt dat dit eetwaar meer voordelen heeft. 

Volgens een onderzoek dat gepubliceerd is op PLOS One zijn fruit en groenten niet alleen goed voor je lichamelijke gezondheid, maar het geeft je mental health ook een boost. Het onderzoek was erg simpel en ging als volgt. Drie groepen van jongvolwassenen gingen de theorie testen. De ene groep kreeg elke dag een aantal stukken fruit en groenten, de tweede groep kreeg reminders voor het eten van de gezonde versnapering en vouchers om ze te kopen, en de derde groep hield zich aan hun normale eetpatroon. Ondertussen werden dingen als hun humeur en motivatie voor de dag gemeten. 

Na al 14 dagen was er een grote verandering te zien! De mensen die dagelijks wat groenten en fruit voorgeschoteld kregen, lieten een aanzienlijke vooruitgang zien als het gaat om hun mentale gezondheid. Voortaan dus maar een extra stuk fruit of wat meer groenten verorberen om een echte mood boost te ervaren!

Beeld: iStock

Deel dit artikel
Back to top