Beauty

5 slechte gewoontes die je moet afleren om gelukkiger te worden

Of je je nou al harstikke gelukkig voelt of in een dipje zit terwijl je dit leest; we verdienen hoe dan ook allemaal gelukkig te zijn. Extra blije en gezellige momentjes zijn er altijd, maar zou het niet nog beter zijn om je de hele dag door zo te voelen?

Natuurlijk is het slim om de negatieve gedachten om te schakelen naar positieve gedachten, maar dat is meestal moeilijker dan je denkt. Soms moet je niet alleen denken, maar ook doen. Daarom zijn hier 5 slechte gewoontes die je uit je leven moet schrappen om gelukkiger te worden. 

1. Proberen alles onder controle te houden
Dit gaat simpelweg niet! Je kan niet alles onder controle houden, soms gaan dingen fout en soms zijn er dingen waar je helaas helemaal niets aan kunt doen. Daarnaast kan het soms ook goed zijn om iemand anders de leiding te geven over bepaalde dingen, op die manier kan je wat stress loslaten.

2. Je geluk van anderen laten afhangen
Dit lijkt logisch, maar kan lastiger zijn dan je denkt. Natuurlijk zul je blijer worden als je omringt bent door je beste vriendinnen, maar leer ook gelukkig te zijn als je alleen bent. Accepteer en houd ook van jezelf, want je moet zelf ook gelukkig kunnen zijn met bijvoorbeeld je werk, familie of andere dingen in je leven. 

 

she has no clue what 100 million followers means but she's excited cause i'm excited lol thanks for the follows and the love 💯

Een bericht gedeeld door Kim Kardashian West (@kimkardashian) op

3. Je zorgen maken over wat anderen van je vinden
Niet iedereen zal je aardig vinden en supporten, en dat zal andersom precies hetzelfde zijn; ook jij vindt niet iedereen even leuk. Maar als je naar elke mening van iedereen om je heen luistert en je zorgen maakt over wat mensen van je vinden, zal je nooit helemaal gelukkig zijn. Ban de vervelende mensen uit je leven en verspil geen tijd aan personen waar het niet mee klikt. 

4. Anderen de schuld geven 
We zijn hier allemaal waarschijnlijk wel schuldig aan, omdat we niet altijd de schuld op onszelf willen leggen. Of misschien was het ook echt niet jouw fout, dus geef je degene de schuld die wel wat misdaan heeft. Hoe dan ook heeft het geen zin om mensen de schuld te geven, of je het nou zelf bent of iemand anders. Blaming won’t solve the problem!

5. Jezelf niet zijn
Dit is misschien wel een van de belangrijkste punten. Blijf jezelf en probeer je persoonlijkheid niet aan te passen omdat anderen je dan leuker vinden. Echte vrienden zullen je leren kennen en houden van hoe je bent en je bent uniek; je hoeft jezelf niet te veranderen om meer succesvol of leuker te zijn. 

 

This man is everything ❤️😍 (📸 @gregwilliamsphotography)

Een bericht gedeeld door Doutzen Kroes (@doutzen) op

Beeld thumb: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top