Beauty

7 onverwachte dingen waardoor je sneller oud wordt

Ouder worden hoort bij het leven, maar niemand wil als 40 jaar geschat worden terwijl degene nog begin 30 is. Helaas is niet iedereen van nature op z’n 50ste gezegend met een stralend gelaat, maar gelukkig zijn er manieren waarop je huid minder snel oud wordt. Voorkom de volgende dingen om erop de 48ste nog net zo stralend als Jennifer Aniston uit te zien.

Lang naar je werk reizen (in de auto)
Wanneer je voor de zoveelste keer in de file staat of een andere auto moet ontwijken die vergat richting aan te geven, kan je stressleven tot de max gaan. En zoals velen al weten is stress ontzettend slecht voor het verouderingsproces. Ook is teveel zonlicht niet goed voor je huid, helemaal wanneer er slechts een gedeelte van je gezicht wordt belicht wanneer je naar het werk rijdt.
Wellicht kun je met je baas onderhandelen om zo nu en dan thuis te werken of om eerder of later te beginnen zodat je de files kunt mijden.

Op je zij slapen
De positie waarin je slaapt, kan een van de factoren zijn waardoor je later sneller rimpels krijgt. Niet zo gek gezien we een derde van ons bestaan in bed doorbrengen. Wanneer je te lang om je zij slaapt, kun je last krijgen van compressierimpels. Wil je dit voorkomen? Probeer dan voortaan op je rug te slapen. Helaas is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Om slaaprimpels te voorkomen is het ook een aanrader om op een zijden kussensloop te slapen.

Uit een rietje drinken
Constant je lippen tuiten kunnen fijne lijntjes boven de bovenlip veroorzaken. Hetzelfde geldt voor het drinken uit flesjes met kleine openingen. Om de fijne lijntjes boven je lip te voorkomen, is het een aanrader om voortaan uit glazen te drinken.

Binchewatchen
Anno 2017 lijkt het binchewatchen van je favoriete serie iets wat onmisbaar is in het dagelijkse leven van de meeste mensen. Sinds de komst van Netflix verkiest menig serieliefhebber een aflevering kijken van Modern Family boven sporten. Maar door minder te bewegen gaat het verouderingsproces een stuk sneller. Gelukkig is er een manier waarop je beide kunt doen. Download een aflevering van Netflix op je telefoon en kijk Orange is the New Black terwijl je je in het zweet werkt op de crosstrainer.

De verkeerde make-up dragen
Hoe ouder je wordt, hoe minder make-up je moet dragen om jonger te lijken. Een te veel aan foundation, oogschaduw of andere poespas zorgt er op latere leeftijd voor dat je juist ouder lijkt. Ook is het belangrijk om je huid altijd goed te wassen voor het slapen gaan, zelfs als je geen make-up droeg.

In een droge omgeving wonen
Om een gezonde huid te hebben, is het belangrijk om je vel goed te hydrateren. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een verzorgende crème, maar dat is lang niet altijd effectief genoeg. Slaap met een luchtbevochtiger aan en je huid zal je dankbaar zijn.

Het stadsleven
Mensen die in het bos leven of zich omringen met planten en bomen leven langer dan mensen die dat niet doen. Helaas kun je niet zomaar naar de eerste en de beste locatie verhuizen in het bos, maar je huis voorzien van diverse kamerplanten, belooft al veel goeds voor je gezondheid.

Voorkom de bovengenoemde factoren en houd je aan de genoemde tips om er net als Gwen Stefani op je 47ste nog uit te zien als 27!  



Beeld: Getty Images

 

 

Deel dit artikel
Back to top