Beauty

Dit is hoe jij je kreeftenhuid zo snel mogelijk weer normaal krijgt

Nu de zon weer volop schijnt, moeten we ons weer flink gaan insmeren. De gevaren van de zon zijn allang bekend, maar verbranden doen we, jammer genoeg, bijna allemaal wel eens. Je vergeet de zonnebrandcrème in je tas te gooien of je hebt niet elk plekje gehad... Het overkomt de beste. Maar hoe kom je er nou zo snel mogelijk weer vanaf?

Wij zetten de beste tips op een rijtje om van die rode huid af te komen. Blijf natuurlijk wel uitkijken, want of je er nou snel vanaf komt of niet, het blijft slecht voor je.

1. Zoek de schaduw op
Het moment dat je het idee hebt dat je aan het verbranden bent, moet je gelijk de zon uit! Zonnebrandcrème zal je niet meer redden, want dat heeft wel een kwartiertje nodig om in te trekken. Als je nou op het strand bent, kan je het beste een parasol meenemen of huren om de schade te voorkomen.

2. Spoel het af
Net zoals met brandwonden, moet jij je verbrande huid ook goed onder het water houden. Hiermee zorg je ervoor dat de ontsteking geremd wordt en dat de irritatie vermindert. De verkoeling van het water is sowieso al een verademing, dus vergeet dat zeker niet te doen.

 

You and I were probably never meant to be, but I loved every second that I spent with you.

Een bericht gedeeld door Les Parisiennes du monde (@lesparisiennesdumonde) op

3. Aftersun
Deze ligt misschien wel erg voor de hand, maar het werkt nou eenmaal goed. In plaats van je huid alleen af te spoelen, heb je eigenlijk constante verkoeling nodig en aftersun kan je dat geven. Ook zitten er kalmerende ingrediënten in en dat heeft je huid op zo'n moment ook wel nodig. Het is al helemaal fijn als de aftersun zelf ook op een koele plek heeft gestaan. Dus zet het vooral in de koelkast als je denkt het nodig te gaan hebben!Lancaster Aftersun

4. Water
Water drinken is altijd belangrijk, maar met warm weer is het al helemaal cruciaal. Je droogt nou eenmaal sneller uit en met verbranding is dit nog erger. Dus zorg er vooral voor dat je altijd een flesje water bij de hand hebt vergeet deze ook niet geregeld te pakken. 

Beeld thumb: iStock

Deel dit artikel
Back to top