Gezichtsverzorging

Zonnebrand opnieuw aanbrengen gedurende de dag: zo doe je het effectief

Zonnebrand opnieuw aanbrengen gedurende de dag: zo doe je het effectief

Zonnebrand aanbrengen is ontzettend belangrijk, zeker in deze zonnige tijden van het jaar. In de ochtend zonnebrand aanbrengen op je gezicht voordat je de deur uit gaat, is erg goed om te doen. Maar zonnebrand blijft niet de hele dag zitten en dus is je huid niet de hele dag door beschermd. Zo breng jij je zonnebrand gedurende de dag aan op een effectieve manier.

Regelmatig smeren

Als je naar buiten gaat, maar ook als je binnen zit, is het van belang om je zonnebrand meerdere keren per dag aan te brengen.  Het is aan te raden om dit iedere twee uur te doen, aangezien de zonnebrand dan begint te vervagen en het je huid minder bescherming biedt. Zweet je veel of heb je gezwommen, doe dit dan vaker. Ga voor de beste bescherming voor een zonnebrand met een hoge SPF, zoals deze van Lancaster. Je wilt natuurlijk niet verbranden!

Gebruik genoeg product

Om de gewenste hoeveelheid bescherming te krijgen, moet je genoeg product aanbrengen op je gezicht. Een goede regel om hiervoor te gebruiken is de drie vinger-regel. Breng een lijn product aan op drie volledige vingers en verspreid dit over je gezicht. Deze hoeveelheid product lijkt erg veel, het is daarom ook handig om het in laagjes aan te brengen zodat het makkelijker intrekt. Vergeet ook niet om het product goed uit te smeren bij je haarlijn, op je oogleden en op je oren. 

Gebruik het meest geschikte product

Zonnebrandcrème aanbrengen gedurende de dag is makkelijk als je geen make-up draagt. Maar wanneer jij wel met make-up op de zon in gaat, is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende producten die geschikt zijn om over make-up aan te brengen. Zo zijn er poeders met zonbescherming en verschillende zonnebrandsprays die speciaal gemaakt zijn voor over make-up. Deze producten geven vaak wat minder bescherming dan zonnebrandcrèmes. Breng deze producten daarom iets vaker aan dan een crème, zodat je huid altijd goed beschermd is.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top