Beauty

In dit budget proof make-up merk is asbest gevonden en dat is erg zorgwekkend

In principe ga je er gewoon vanuit dat make-up niet slecht is voor je gezondheid. Oké, je kan er misschien puistjes van krijgen hier en daar, maar that's it, toch? Jammer genoeg niet... In de make-up van de Amerikaanse beauty- en accessoireketen Claire's is asbest aangetroffen en dat is alles behalve een fijn idee.

De Amerikaanse Kristi Warner keek op de verpakking van de make-up producten van Claire's en werd toch niet geheel gerustgesteld. Ze wilde zeker weten dat het glittermake-upsetje dat ze aan haar dochter had gegeven voor Kerst wel veilig was. Ze liet het testen in een onafhankelijk laboratorium en de uitkomsten zijn erg zorgwekkend. 

De Nederlandse Inspectie voor de Leefomgeving (ILT) is een vervolgonderzoek gestart naar aanleiding van de resultaten en hebben vastgesteld dat er inderdaad gevaarlijke stoffen in de producten zitten. In een brief naar de Tweede Kamer van Staatssecretaris van Veldhoven wordt aangegeven dat het gaat om een compact poeder en een set contourpoeders in acht kleuren. 

De asbest is in lage concentraties aangetroffen, maar dat maakt het niet minder gevaarlijk. En laten we niet vergeten dat het hier ook nog eens om kinderen gaat... Claire's heeft een reactie gegeven op Twitter en laat weten dat ze alle onderzochte producten uit de schappen halen. 

Beeld thumb: iStock

Deel dit artikel
Back to top