Beauty

8 x de meest handige apps om van elke foto een instawaardig plaatje te maken

Het bewerken van foto's is voor velen een stap die zeker niet mag ontbreken bij het creëren van een Instawaardig kiekje. Het editen van beeld is steeds populairder geworden en de hoeveelheid aan apps is daarom ook oneindig. 

Wij snappen dat het met al die keuzes lastig is om door de bomen het bos te zien. Daarom hebben wij een lijstje opgesteld met een paar van de fijnste apps om je foto's mee te bewerken. Van het plaatsen van een filter, tot het wegpoetsen van ongewenste objecten in je foto's, het is allemaal mogelijk!

1. Afterlight
Deze app heeft alles wat je nodig hebt om je foto tot in de puntjes te bewerken. Afterlight biedt alle basisbenodigheden, zoals het aanpassen van de kleurbalans en het bijstellen van het contrast. Ook kan je een lichteffect toevoegen en zonder moeite je foto veranderen in een ouderwetse polaroid.

 

Loeren op volle toeren

Een bericht gedeeld door ARJA (@arja__) op

Klik hier om de app te downloaden.

2. VSCO CAM
Ook dit is een klassieker die zeker niet mag missen in deze lijst. Met VSCO kan je filters gebruiken, je foto's ophelderen en nog veel meer. Zo kan je met een paar stappen je foto een geheel andere uitstraling geven!

Klik hier om de app te downloaden.

3. Snapseed
Deze welbekende fotobewerking app is lekker makkelijk in gebruik. Het fijne aan Snapseed is dat je ook alleen bepaalde delen van een foto kan oplichten, in plaats van het gehele plaatje. Daarnaast biedt het dezelfde basisfuncties die een app als VSCO ook te bieden heeft. 

 

A stunning photo by @dimasapra_ #snapseed

Een bericht gedeeld door •SNAPSEED SHOTS• (@snapseed.shots) op

Klik hier om de app te downloaden. 

4. Squaready
Je zou het misschien niet zo snel denken, maar ook Instagram heeft een beperking waar menig gebruiker zich aan irriteert. Als je foto's vanuit je camerarol op Instagram wil plaatsen, krijg je een paar vervelende zwarte randen er gratis bij. Squaready fixt dit voor je! Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om de afmetingen van je foto te veranderen of om de achtergrond op te vullen met een kleurtje. 

Klik hier om de app te downloaden. 

5. Facetune
Facetune staat vooral bekend om het wegpoetsen van oneffenheden op je gezicht, maar dat is zeker niet het enige wat deze app kan! Met de opties, die eigenlijk voor selfies bedoeld zijn, kan je bijvoorbeeld ook de achtergrond net wat witter maken of een ander deel van de foto extra laten opvallen.

Klik hier om de app te downloaden. 

6. Pomelo
Met Pomelo kan je elke foto makkelijk veranderen in een professioneel plaatje. De app biedt een ruime keuze aan filters, waardoor je in een handomdraai een Instaproof foto klaar hebt staan. 

 

Double tap if you like this photo👇🏼 📷: @ryanjamezlimz

Een bericht gedeeld door POMELO (@pomelocam) op

Klik hier om de app te downloaden. 

7. MYSTIC
Voor de liefhebbers van de wat creatievere edits is MYSTIC zeker een aanrader. Naast filters biedt deze app ook quotes, symbolen, frames en meer! Alles tot je beschikking om je eigen kunstwerkje te maken. 

 

#mysticapp #roadtrip

Een bericht gedeeld door Caren Snyder (@carencay) op

Klik hier om de app te downloaden. 

8. Layout
Soms wil je meer dan één foto plaatsen en dan is het maken van een collage de perfecte oplossing. Layout geeft je alle vrijheid om je collage te maken zoals jij dat wil. Een andere app waarmee je ongeveer hetzelfde kan is Pic Collage. Met deze apps kan je ook meerdere kanten op!

 

monday morning reflections of a #nofilter #newyork #layoutapp

Een bericht gedeeld door DOUGLAS (@loveleighd) op

Klik hier om Layout te downloaden en hier voor Pic Collage. 

Beeld thumb: Bruno Press

Deel dit artikel
Back to top