Beauty

Zo kom je voor eens en voor altijd van nagelbijten af

Een nagelbijter is makkelijk te herkennen aan zijn afgekloven nagels en kapotte nagelriemen. Zodra de persoon in kwestie stress heeft dan gaan de handen weer richting die mond. Niet alleen kinderen hebben deze gewoonte, ook volwassenen doen het. Hoe kom je ervan af?

Door nagelbijten krijg je niet alleen korte nagels, het is ook nog eens heel ongezond. Het kan zorgen voor ontstekingen en beschadigde nagels en vingertoppen zijn bekende verschijnselen maar ook mondinfecties of gebitsafwijkingen komen voor. Sommige mensen doen het puur uit verveling of uit angst en stress. Gelukkig zijn er verschillende manieren om te stoppen met nagelbijten.

Een makkelijke manier om nagelbijten te voorkomen, is je nagels knippen en lakken. Korte nagels zijn niet ‘lekker’ om te bijten. Nagelbijten met nagellak op is ook behoorlijk vies. Je kunt ook kiezen voor nepnagels: dit vormt een extra barrière om nagelbijten tegen te gaan.

Extra tip: Neem kauwgom of een pepermuntje zodat je mond bezig blijft en je niet de neiging hebt om op je nagels te bijten.

Succes!

Beeld thumb: @BellaHadid

Deel dit artikel
Back to top