Fashion

6 x de beste schoonmaaktips voor jouw tas!

Wij vrouwen zijn dol op tassen maar uit hoe we ermee omgaan, blijkt dat absoluut niet. Uit onderzoek dat wij deden (bekijk de resultaten hier) kwam naar voren dat we behoorlijk smerige spullen met ons meezeulen én dat we erg weinig onze tassen schoonmaken. Hoog tijd om hier verandering in te brengen! Maar hoe ga je nou het beste te werk? Hieronder onze schoonmaaktips!

1. Haal elke week alles uit jouw tas
We kunnen ons voorstellen dat je niet elke dag je tas helemaal uitruimt, maar eens per week moet je hier wel aan toekomen. Door alle items eruit te halen, kun je bepalen wat je écht mee moet nemen (als je het niet elke dag nodig hebt dan kun je het beter achterwege laten) en kun je alle propjes, bonnetjes en dergelijke weggooien.

2. Stofzuig regelmatig de binnenkant van je tas
Niet alles is gemakkelijk met de hand te verwijderen uit jouw favoriete buidel. Pak er dus zo nu en dan (het liefst meer dan eens per maand) de stofzuiger bij om alle kruimels weg te kunnen halen.

3. Verwijder vlekken het liefst meteen
Zowel aan de binnen- als buitenkant moet je het liefst zo snel mogelijk vlekken verwijderen. Je kunt het beste te werk gaan met een vochtige doek waarmee je de niet zo hardnekkige vlek wegdept. Een vetvlek kun je het beste verwijderen met behulp van talkpoeder of maizena. Laat de tas na het schoonmaken goed drogen.

4. Laat je tas professioneel reinigen
Stel je voor dat een pen is gaan lekken in jouw favoriete en peperdure tas of dat er nagellak op de buitenkant terecht is gekomen. Je kunt dan wel zelf aan de slag gaan op hoop van zege, maar de kans is groot dat het niet veel beter wordt of de vlek zelfs nog lelijker wordt. Ons advies? Neem geen risico en laat je tas professioneel reinigen!

5. Zorg dat alle spulletjes een bepaald vakje hebben of een apart hoesje of zakje
Niet alleen geld maar ook jouw telefoon (je wilt niet weten hoe vies dat apparaat is) en make-up kun je het beste meenemen in een apart hoesje of altijd in een 'eigen' vakje stoppen. Zo voorkom je onnodige verspreiding van bacteriën.

6. Behandel je leren tas regelmatig met een speciaal product
Net als bij schoenen of je leren jas kan het geen kwaad om je lederen tas zo nu en dan te behandelen met een waterafstotende spray of in te smeren met een verzorgende ledercrème. 

Beeld: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top