Fashion

Judith Osborn SS07

Datum: maandag, 16 oktober. Lokatie: Amstel Hotel. Showtime: 17.00 uur. Persbericht: Of je worst lust?! Nou, Judith zeker…

Duidelijk. De Queen of Humor van de Nederlandse fashionscene stond weer klaar voor een rondje catwalk. Judith Osborn nam een nieuwe uitdaging aan, want ze ging op de denim toer met worstjes voor onderweg. Maak kennis met de Sweet Sausage collectie (SS07), het viswijf’s debuut in de jeanshoek. Voor de blonde ontwerpster hebben bestaande namen voor jeansmodellen een te groot gaap-gehalte. Boring! Oplossing: mode-items vernoemen naar worstnamen. Ze heeft mijn blessing

Judith Osborn SS07De Sweet Sausage denimcollectie (krijg wel trek, zeg) begon op z’n Judith’s: haar eerste model droeg een zwarte tee met de tekst ‘Ich Bin Ein Berliner’ en een sappige braadworst eronder. Ja, het handelsmerk van het huis, de T-shirts met grappige oneliners, konden natuurlijk niet ontbreken.

De politieke wereld was één van Osborns doelwitten, uitlatingen als ‘Judith for President’, ‘Groen Rechts’, ‘Leefbaar Judith’ kwamen voorbij op de baggy/sexy/open rug/asymmetrische tees. Verder zat de variatie ‘m in de prints; zebra/tijger/streepjes, en dat allemaal in zoete suikerspinkleuren.

De new jeans kid on the Osborn block kwam in verschillende designs voor. Judith stuurde haar modellen in Pepperonis (capri), Hot Dogs (moderne bootcut) en Cumberlands (skinny) spijkerbroeken met meerdere wassingen, van donker denim tot vrolijk roze. Behalve denimbroeken zaten er ook ultrakorte jeansshorts à la Daisy Duke, fitted rokjes (model: Vienna) en giletjes in de jeanscollectie.

Judith Osborn SS07Judith Osborn SS07
Judith Osborn SS07Judith Osborn SS07

De tees en jeansitems combi’s werden afgewisseld met zwierige zomerrokjes, nonchalante capri sweatpants, asymmetrische jurken en wrapdresses. Deze werden gedipt in Judith’s jungle fever kleuren en prints, maar ook in het blokjes- en streepjesmotief. Het meisje van de kostschool was ook aanwezig, gekleed in college cardigans, geblokte blouses met korte mouwen, tennisjurkjes en polo tees. De sporty look werd doorgetrokken met felgekleurde sportjasjes, joggingbroek, bikini, bodysuit (FAME) en leggings.

Met welke accessoires pimpte Judith haar outfits op?

Judith Osborn SS07- regenboog riemen met ‘Judith Air’

- superstar brillen met dik montuur

- sky high rode pumps (respect voor de modellen!)

- zwartwitte (ski) haarbanden

- zwartwitte bretels

- transparant plastic riem met zakje voor je mobiel

- mega lakleren tassen (zakkenrol bestendig)

Judith Osborn week niet af van haar kenmerkende ingrediënten voor haar debuut jeanscollectie. De energie, humor, kleuren en speelse twist heeft J-Os written all over it. De vrolijke ontwerpen van de Summer Sausage collectie komen in het voorjaar richting de winkels. De Cumberland jeans zijn al vanaf 1 december te koop.

Nog meer nieuws op de Osborn front:

- Judith goes cybervanaf 27 oktober, www.JudithOsborn.com

- Schoenen doet ze ook samen met keten sacha. Binnenkort in de alle sacha filialen!

Judith Osborn SS07Judith Osborn SS07

Ga naar Pictures om alle kiekjes van de Judith Osborn SS07 show te bekijken.

Deel dit artikel
Back to top