Fashion

Michael Kors had 1,2 miljard dollar over en kocht er dit van

Michael Kors heeft een nieuw project zo lijkt het. De Amerikaanse modeontwerper heeft gisteren voor 1.2 miljard dollar het schoenenlabel Jimmy Choo gekocht! 

De deal die Michael Kors maakte met Jimmy Choo is dat elke aandeelhouder van het schoenenlabel zo’n 3 dollar per aandeel in kontanten ontvangt. The New York Times liet weten dat het een reactie is van Michael Kors op de markt. Door de groei van webshops, goedkopere kledingmerken en zelfs door de groei van luxe labels als Gucci komt de middenmoot in de problemen. Dus ook het label van Michael Kors. 

Michael Kors is niet de eerste die een stap als deze maakt. Twee maanden geleden kocht Coach het label Kate Spade voor 2,4 miljard dollar. Dit belooft een bijzondere en unieke samenwerking te worden tussen Jimmy Choo en Michael Kors. Toch zal de overname niet van heel veel invloed zijn op het schoenenlabel. Jimmy Choo zal doorgaan op dezelfde manier zoals het label dat altijd deed, verwacht dus geen grote veranderingen bij Choo. Michael Kors aan de andere kant gaat zijn assortiment wel vergroten. 

Beeld: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top