Fashion

Dit is waarom Michael Kors wel meer dan 100 winkels gaat sluiten

Er is erg slecht nieuws voor Micheal Kors. De modeketen heeft namelijk bekend gemaakt wel meer dan 100 winkels te gaan sluiten de komende twee jaar. Dit nadat de resultaten van de afgelopen verkoop werden gepresenteerd, en die cijfers waren veel lager dan het voorheen altijd was.

Micheal Kors had namelijk in het vierde kwartaal van afgelopen jaar te maken met een daling in de totale verkoop van wel meer dan 11%. Als gevolg hiervan ging de winkelverkoop met 14% omlaag. En dit is nog niet eens alles. In totaal moest het designermerk een totale daling van wel 23% doorstaan, en toen dit in het nieuws kwam daalden de aandelen van MK met meer dan 6%.

Ondanks dat het bedrijf de laatste jaren bezig is geweest met het uitbreiden van verschillende winkels, honderden nieuwe heeft geopend wereldwijd én tegelijk de prijzen verlaagden, is het toch niet echt volgens plan gegaan. Zelfs John Idol, CEO van Micheal Kors gaf toe dat “de winkels een beetje muf waren geworden”. Ouch... Wij zijn benieuwd hoe dit af gaat lopen.

Beeld thumb: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top