Fashion

Karl Lagerfeld bouwt replica van Eiffel toren voor Chanel Fall 2017-18 Couture Show

Vandaag stond Parijs in het taken van Chanel. Het Franse modehuis nam namelijk het complete Grand Palais over voor de Fall 2017-18 couture show. Karl Lagerfeld liet voor de gelegenheid in het gebouw een replica bouwen van de beroemde Eiffel Toren en de grijsharige ontwerper mocht ook nog eens een speciale medaille in ontvangst nemen. Hieronder alles wat je moet weten over de couture show van Chanel.

Het decor van de Chanel show was geïnspireerd op de roots van het Franse modehuis en stond dan ook compleet in het teken van Parijs. Modellen liepen over de catwalk onder een replica van een gigantische Eiffel Toren terwijl de echte toren door de ruiten van het Grans Palais te bewonderen waren.

 

The #CHANELtower recreated at the Grand Palais for the #CHANELHauteCouture Fall-Winter 2017/18 show

Een bericht gedeeld door CHANEL (@chanelofficial) op

De front row bestond uit louter celebrities. Op verzoek van Karl Lagerfeld zaten onder anderen Pharrell Williams, Julianne Moore, Tilda Swinton, Katy Perry, Tracee Ellis Ross, Rowan Blanchard, Cara Delevingne, Kristen Stewart en Lily Collins op de eerste rij.

 

@pharrell #CHANELHauteCouture #CHANELtower #pharrellwilliams

Een bericht gedeeld door CHANEL (@chanelofficial) op

Alle modellen droegen een boater hoedje bij hun look. Karl Lagerfeld was er duidelijk op uit om het trendy hoedje uit de vroege twintigste eeuw nieuw leven in te blazen. Zo waren er boater hats in tweet, zijde en leer.

De make-up was over the top en in alle kleuren van de regenboog. Hoewel de collectie voornamelijk uit een ingetogen pallet van neutrale kleuren bestond was de make-up uitgesproken en opvallend. Alle kleuren uit de regenboog werden met elkaar gecombineerd voor een knallende ooglook.

 

Chanel 🌹

Een bericht gedeeld door Carolina Thaler (@thalercarolina) op

 

Lil Kremi is back ! 🌪🌪🌪🌪 #chanel

Een bericht gedeeld door Carolina Thaler (@thalercarolina) op

Aan het einde van de show werd Karl Lagerfeld geëerd met de hoogst mogelijke award van Parijs. De burgemeester van de Franse hoofdstad overhandigde de ontwerper een ‘Grand Vermeil’ medaille wat de hoogste eer is die de stad te bieden heeft. Dit vanwege zijn werk in Parijs.

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top