Fashion

Hebben! Deze 5 dingen kunnen niet in jouw 'plus size' garderobe ontbreken

Heel leuk hoor dat de modewereld besloten heeft dat maat 34 tot en met 42 normaal is, maar in werkelijkheid heeft het merendeel van de vrouwen echt wel een grotere maat nodig. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel veel leuke webshops die zich focussen op 'plus size' kleding en begrijpen steeds meer 'normale' merken dat enkel kleine maten hanteren slecht voor business is.

Maar wat zijn nou de musthaves op het gebied van grote maten mode in het voorjaar? Wij gingen op zoek en delen maar wat graag onze favorieten met jullie.

1. Prints, prints, prints
Wij zijn dol op printjes: streepjes, bloemen en stippen, we love it all.  Zowel in jurkjes, broeken of tops is een printje de manier om je outfit speels en zomers te maken. Het is trouwens onzin dat prints niet afkleden: het enige wat belangrijk is, is dat je kleding in de goede maat koopt zodat het gewoon mooi valt. Bij niemand staat een te groot of een te klein kledingstuk immers goed.


Broek grafische print bij X-two.com

2. Off shoulder
Nu dat de temperatuur regelmatig 20 graden of hoger is, is het ideale moment aangebroken om wat skin te showen en er is niets zo sexy als een beetje bloot in de buurt van je schouders.

Off-shoulder top bij X-two.com

3. Jurkjes galore
Bestaat er iets wat comfortabeler zit dan een jurk? Het perfecte exemplaar zit heerlijk en benadrukt alle punten van je lichaam waar je trots op bent. Is jouw taille prachtig? Kies dan voor een exemplaar met een ceintuur. Heb je beeldschone benen? Ga dan voor een lekker korte variant. Er is gelukkig heel wat moois te krijgen op het gebied van grote maten jurken.

Jurk met rugsplit bij X-two.com

4. Kokerrok
Dé manier om jouw prachtige curves te benadrukken, is door het dragen van een kokerrok. Beentjes bloot en een mooie top erop en jouw fantastische zomeroutfit is klaar.


Rok met print bij X-two.com

5. De perfecte jeans
Geen enkele garderobe is compleet zonder een goedzittende jeans en dit is ook het geval bij vrouwen met een 'grotere' maat. De skinny jeans is en blijft een basic in elke garderobe en juist bij vrouwen met mooie rondingen is de jeans onmisbaar. Een mooie top erop aan en leuke hakjes of slippertjes and you are good to go!

Denim broek bij X-two.com

Beeld thumb: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top